web stats

Utolsó kommentek

  • László Veress: "Mindenhova nappanelt és szélerőművet, a CO2 ellenség és mind meghalunk mert jaj melegszik a Föld... (2014.02.26. 12:22) NINCS GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS (?)
  • Kiégek: Ez egy marhajó cikk, nagyon igényes, felfogni nem tudom mért döglődik a blog...marhagyorsan költöz... (2012.12.16. 20:22) A Vízimajom elmélet
  • Csillaghamu: "A kormány új tervei szerint az állam teljesen kivonulna a jogász, a közgazdász és a kommunikációs... (2011.09.24. 02:02) Free press!
  • juttan: Szia! Nem tudtam a filmet megnézni! Tudnál adni egy működő linket hozzá, mert nagyon érdekelne! :)... (2010.09.29. 16:06) NINCS GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS (?)
  • hipo: Korrekt poszt egy gondolkodásra, továbbfűzésre, összehasonlításra késztető alternatív teóriáról. O... (2010.01.20. 23:01) A Vízimajom elmélet
  • Utolsó 20

Címkék

abszurd (6) ajánló (75) alkohol (6) állat (30) amerika (2) angol (1) art (8) bizarr (19) bringa (3) cukiság (12) dekadens (3) dizájncenter (9) érdekes (40) ételital (5) evolúció (1) extrém (3) film (20) flickr (5) fotó (1) geek (3) geo (6) gondolat (6) hasznos (2) hír (8) hölgy (3) irodalom (1) japán (3) játék (4) képek (25) képregény (2) kiállítás (1) kreácionizmus (5) legenda (1) link (14) magyar (10) megmozdul (3) mese (1) modern (8) mókakacagás (63) music (5) ostoba (8) politika (2) pornó (3) probléma (3) reklám (29) sorozat (1) sport (8) társadalmi célú hirdetés (5) tech (16) tudomány (51) vallás (4) vélemény (34) video (114) videó (35) zene (7) zöld (17) zseni (10)

gyufa's photos

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from gyufa1. Make your own badge here.

mesz's photos

www.flickr.com

dnlrpp's stuff

www.flickr.com

Szeretlek anyu! WTF?!

2009.06.11. 17:08 | hot little bitch | 2 komment

Két hihetetlen történet. Olvassátok el őket!

Egész napomat elkefélte kb, hogy végigolvastam őket, de muszáj róluk tudomást venni.

Remélem, ha ilyet látok, hallok, nem leszek szürke, behúzott nyakú, köcsögfasz nyárspolgár, és közbelépek, teszek valamit, nem úgy mint a fenti storyk szenvedő gyerekeinek környezete.

Mert lehet, hogy furán hangzik de szerintem ők - a tétlen rokonok, szülők - a legnagyobb vétkesek az ilyen esetekben. Kattant, komplexusos, beteg emberek mindig voltak és lesznek, akik a gyermekeiken (a legközelebbi, nekik kiszolgáltatott és náluk gyengébb élőlény) állnak bosszút saját kudarcaikért, ezzel nem lehet mit kezdeni sajnos.

Viszont ennek a társadalmi megítélését és elfogadottságát lehet fejleszteni és tudatosítani, hogy NEM, az ilyen dolog kurvára nem magánügy. Igen is át lehet menni a szomszédhoz / rokonhoz és el lehet hozni a másik család gyerekét, kihívni a gyámügyet (mondanám, hogy a rendőrséget, de a fenti storyk csak a szánalmas impotensségét bizonyítják e méltán elismert szervezetnek (és a törvényhozóknak is)), vagy megfenyegetni a bántalmazót, mittudomén... Akármit, csak hogy ne kelljen átélnie egy fejlődő, kisembernek azt amit a fenti storykat mesélőknek kellett.

Mennyi ilyen lehet, ami soha nem fog kiderülni... 

Címkék: vélemény ajánló probléma

A bejegyzés trackback címe:

https://roguesec.blog.hu/api/trackback/id/tr441179261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dnlrpp 2009.06.12. 19:01:40

A fiuról szoló cikket mar olvastam pár napja a lányról csak most, de basszameg a világ, elsőre bennem ez mérhetetlen aggressziót ébreszt például ennél a mondatnál sokkot kaptam "Édesanyád dadusként gyerekekkel dolgozott." mivaaaannnn? Engem iszonyatosan felkavarnak az ilyen történetek és elsőre mindig az aggresszió jön elő bennem h sötét lukban kéne kinozni ezeket az embereket óráról órára a halálukig évtizedekig. Nincs bocsánat nincs szeretet. Másodszorra persze tudom h ezeket csak siman be kell zárni egy intézetbe ahol talán hozzáértő emberek foglalkoznak ezekkel és közben sok pénzt fordítani emléktörlés és szépemlékbeültetés kifejlesztésére, hogy a roncsolt gyermekeket helyrehozzák. gááááááá

hot little bitch 2009.06.13. 12:47:34

hát az a baj, hogy szerintem ez nem ilyen egyszerű. mármint meg lehet ott állni a probléma kör feldolgozásában, hogy az elkövetőt tekintjük a folyamat origójának - és jogi konzekvenciákat is vizsgálva nem is tehetünk mást, nem büntethetők a már halott nagypapák és nagymamák pl - de ettől még nem ők valószínűleg az okai az állapotuknak. utalnak is a storykban rá, hogy valószínűleg a szülők sem kaptak soha szeretetet, megbecsülést, esetleg őket is verték gyerekkorukban stb így már érthetőbb, hogy valahol ők is áldozatok...

ez természetesen semmilyen síkon nem adhat felmentést az elkövetett galádságaikra az ilyen embereknek, csak muszáj továbbgondolni ezeket a dolgokat szerintem.

ugyanaz a problematika mint a cigányokkal pl. sok embernek - sokszor jogosan - kifordul a gyomra tőlük, milyen tanulatlan, tahó, undorító, alkalmazkodásra képtelen, aljanép, csak épp azt felejtik el, hogy ha ők abba a miliőbe születnek, ugyanilyenek lennének, tehát valahol egy putriba született cigánygyerek predesztinált arra, hogy edukálatlan, erőszakos esetlegesen bűnelkövető legyen. nagyon nagy leegyszerűsítéssel élve persze.

ilyen tyúk-tojás / egyéni felelőség-környezeti determináltság probléma ez és kb. szerintem feloldhatatlan logikailag, ezért nem tudunk mást csinálni mint esetlen és így sokszor igazságtalan törvényekkel kezeljük enne a jelen vetületét, megjelenését.
süti beállítások módosítása