web stats

Utolsó kommentek

  • László Veress: "Mindenhova nappanelt és szélerőművet, a CO2 ellenség és mind meghalunk mert jaj melegszik a Föld... (2014.02.26. 12:22) NINCS GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS (?)
  • Kiégek: Ez egy marhajó cikk, nagyon igényes, felfogni nem tudom mért döglődik a blog...marhagyorsan költöz... (2012.12.16. 20:22) A Vízimajom elmélet
  • Csillaghamu: "A kormány új tervei szerint az állam teljesen kivonulna a jogász, a közgazdász és a kommunikációs... (2011.09.24. 02:02) Free press!
  • juttan: Szia! Nem tudtam a filmet megnézni! Tudnál adni egy működő linket hozzá, mert nagyon érdekelne! :)... (2010.09.29. 16:06) NINCS GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS (?)
  • hipo: Korrekt poszt egy gondolkodásra, továbbfűzésre, összehasonlításra késztető alternatív teóriáról. O... (2010.01.20. 23:01) A Vízimajom elmélet
  • Utolsó 20

Címkék

abszurd (6) ajánló (75) alkohol (6) állat (30) amerika (2) angol (1) art (8) bizarr (19) bringa (3) cukiság (12) dekadens (3) dizájncenter (9) érdekes (40) ételital (5) evolúció (1) extrém (3) film (20) flickr (5) fotó (1) geek (3) geo (6) gondolat (6) hasznos (2) hír (8) hölgy (3) irodalom (1) japán (3) játék (4) képek (25) képregény (2) kiállítás (1) kreácionizmus (5) legenda (1) link (14) magyar (10) megmozdul (3) mese (1) modern (8) mókakacagás (63) music (5) ostoba (8) politika (2) pornó (3) probléma (3) reklám (29) sorozat (1) sport (8) társadalmi célú hirdetés (5) tech (16) tudomány (51) vallás (4) vélemény (34) video (114) videó (35) zene (7) zöld (17) zseni (10)

gyufa's photos

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from gyufa1. Make your own badge here.

mesz's photos

www.flickr.com

dnlrpp's stuff

www.flickr.com

Sötétzöldek

2009.02.21. 18:20 | hot little bitch | 7 komment

 

A fenti videóban szereplőknek gratulálok. És akkor gyúljon egy kis fény a sötétségben. Dudits Dénes, Harvardot megjárt, akadémikus, aki 30 éve foglalkozik növénynemesítéssel és növénygenetikával, jelenleg az MTA alelnöke, az MTA Szegedi Biológiai Intézet főigazgatója és még 13 magyar és nemzetközi témába vágó szervezet, akadémia, társaság tagja vagy vezetője (szóval egy tájékozatlan, inkompetens laikus a témában) elmondja a kedves, tanulatlan, de felettéb nagyhangú sötétzöldeknek és minden kedves érdeklődőnek, hogy is van ez.

Tanulság: aki tájékozatlan, tanulatlan, következésképp egy témában inkompetens az hallgasson. Komoly és kemény ellenőrzésnek kell alávetni minden GM-terméket, de ezt végezze olyan aki ért hozzá.

Én sem megyek el nyelvészek közé szócsatázni, hogy honnan ered a magyar nyelv. Egy mert kurvára nem érdekel, kettő, mert nem tudnék egy árva fingot hozzátenni a diskurzushoz. A videóban szereplő kretének 99%-a valószínűleg még a "gén" szót sem tudná definiálni, nem hogy megértse magát a kérdéskört, vagy az abban felmerülő problémákat. De neki véleménye van. Sőt el is mondja! Sőt táblát tart, amire azt se tudja mit írtak fel. De tartja és skandál... Most komolyan, mivel jobb ez a pár szerencsétlen, mint 40 db Hősök terén masírozó nevetséges skinhead?

Címkék: video tudomány zöld ostoba

A bejegyzés trackback címe:

https://roguesec.blog.hu/api/trackback/id/tr68956949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dnlrpp 2009.02.23. 13:22:41

Hát azért szerintem baszottul mások mint a "masirozó nevetséges skinhead"-ek csoportja. Ebből a videóból számomra semmilyen aggresszió nem szűrödött le. Aranyos bajszos mezőgazdászok és buta dagi budapestiek próbálják kifejezni szolid módon véleményüket, még ha az nincs megalapozva sehogyan sem. Egy csúnya szó nem hangzik el, miközben egy skinhead tüntetésen nem telik el perc, hogy ne közölnék valmelyik általuk meghatározott embercsoportot, hogyan ölnék le. Tettek persze kevésbé követi hangjukat, de azért "láttam én már karón varjút" (najó hallottam) Nekem ez óriási különbség.

hot little bitch 2009.02.23. 14:57:55

ok pongyolán fogalmaztam. természetesen inkább látok ilyen fáklyás menetet mint skinhead találkozót, az általad említett okokból kifolyólag. arra próbáltam célozni, hogy a skinheadekhez, neonácikhoz hasonló félreinformált és tanulatlan emberek akik ezeken a zöld tüntetésen részt vesznek és ugyanolyan nevetséges logikai bakugrásokkal operálnak.

bizonyos szempontból ez viszont veszélyesebb, mert míg a skinheadség és fasizálódás egy törpeminoritást érint minden országban, addig a bioőrület és az anti-tudományos, anti-őssejtes, anti-gm-es tábor egyre nagyobb rétegeket. akkorákat, hogy már politikai befolyásuk van...

partychoke · http://roguesec.blog.hu 2009.02.24. 00:19:06

iain ballamy - organic and gm food
dalban mondja el.
(van veggie food is)

ildi.bildi 2009.03.08. 11:44:38

Cui prodest (azaz kinek az érdeke), drága Áron barátom. Szerinted miért támogatja olyan lelkesen dudits úr a génmódosítást? Minden bizonnyal neeeeeem hasonló okoból, amiért az orvoslátogatók bizonyos gyógyszereket. Szerinted pár év alatt kimutathatóak az ilyen változtatások káros hatásai? Szerinted kinek jó ha ilyen növények kerülnek az országba? Annyira éhezünk, hogy mindenképpen be kellene vezetni őket? Úgy el van terjedve a kukoricamoly, hogy MON810 nélkül éhen halnának a disznajaink? Az véleményem: a génmódosított növények leginkább az azt kifejlesztő cégek számára "hasznosak" - mi pedig még nem tudunk eleget róluk, így jobb ha nem magunkon kísérletezünk. (Egy nem tudományos, annál szélsőségesebb, ám elgondolkodtató link: www.zpok.hu/genmanipulacio/pic/48.jpg)

partychoke · http://roguesec.blog.hu 2009.03.08. 14:53:25

őőő nohiszen.

először is a posztot egy másik barátom írta, drága ismeretlen országos barátom. ja, ha ez a kommentemre válasz, akkor mea culpa(csak, hogy a válaszom is olyan latinosan elegáns legyen, mint a kommented). ám ha már egyszer, akkor válaszolok azért, aztán majd talán tanult kollégám is megteszi ezt a saját szája íze szerint, amint kiszabadul a lejtők fogságából.

másodszor, dudits úrnak inkább hiszek, mint a videón felsorakozó analfabéta parasztoknak, akiknek még a szónokaik sem tudnak beszélni, fenntartva nyilván az ő anyagi érdekeltségének lehetőségét is.

harmadszor, attól függ, hogy mennyi idő alatt mutathatók ki, hogy miről beszélünk.

negyedszer, a véleményedet hülyeségnek tartom, már tisztesség ne essék. a gm növények minden esetben másnak, másért hasznosak, lehet hogy ebben a konkrét esetben nem jelentettek volna jelentős előnyt, hátrányt azonban semmiképp, már amennyire én utánanéztem. a génmanipuláció kategorikus elutasítása a videó szereplői által felöklendezett röhejes "indokokkal" pedig több, mint szánalmas. nem mezőgazdásznak tanulok, ám így látatlanban is valószínűsítem, hogy sok módosítás jól jönne nekünk is, az itthoni környezet által okozott problémákra.

és végül: a linked nem működik, ám ha megfelel a leírásodnak, inkább ki se javítsd, nem hiszem, hogy komolyan elgondolkodtatna:)

legjobbakat!

ildi.bildi 2009.03.09. 12:58:51

Az analfabétával nem tudok egyetérteni (noha abban igazad van, hogy nem egy professzionálisan megvalósított tüntetésről van szó) Nem csak hogy tanult, sok esetben diplomás emberek állnak azon egyesületek mögött, akik ezt a tüntetést szervezték, támogatták. Pl Magyar Temészetvédők Egyesülete (élén dr. Láng István akadémikus), Élőlánc Magyarországért (Ertsey Attila építész, Lányi András humánökológus az ELTÉről, Ángyán József egyetemi tanár SZIE). A Greenpeace-ről sem mondható el, hogy kisipályás lenne, a MAGOSZ pedig feltételezhetően tisztában van azzal, mi az általa képviselt mezőgazdasági termelők érdeke. Amúgy magán az ELTE TTK-n is sokan osztják a tiltakozók véleményét.

Az ő anyagi érdekeltségeik eddigi ismereteim szerint magyar (európai) anyagi érdekeltségek. A GM-támogatók érdekeltségei viszont USA érdekeltségek, mert az ottani féltucat vállalat gyártja a GM növények nagy részét. (Kinek fizessünk, kihez menjen a pénzünk? A tengeren túlra, vagy maradjon inkább itthon?)

És hogy magamat is megcáfoljam: attól még hogy valaki akadémikus, nem biztos hogy hiteles is (nézd meg pl. 1990 előtt kik és miért kerülhettek be az MTA-ba). Ma már nyílt titok az is, hogy a gyógyszergyárak több ezer dollárt fizetnek azért, hogy az általuk kifejlesztett hatóanyagról pozitív vélemény jelenjen meg egy-egy "elfogulatlan" tudományos (!) cikkben. (Erről Szegedi Péter beszélt a tudományszociológia óráján.) Így sajnos nem tudom elhinni, hogy a tudományos eredmények pártatlanok, hogy a tudós emberek hitelesek.

A link innen volt: www.zpok.hu/genmanipulacio/kepregeny/tartalom.htm - szerintem azért nézz bele (már csak azért is, hátha valamelyikőtök ír egy posztot róla, így tételesen felsorolhatjátok, mely álláspontokat tartjátok vitathatónak/hülyeségnek a GM-ellenesektől.)

üdv.

hot little bitch 2009.03.12. 16:11:14

Szia ildi.bildi!

Menjünk sorba az érveiden:

- "Minden bizonnyal neeeeeem hasonló okoból, amiért az orvoslátogatók bizonyos gyógyszereket..."

Ki teszi jobban kockára szerinted a hírnevét és szakmai reputációját, amikor egy ilyen vitatott témában teljes vállszélességgel kiáll az egyik oldal mellett? Dudits úr, vagy a videóban lévő arctalan embertömeg? Kinek van több veszteni valója? Továbbá:
Szerinted melyik ipari lobbi képes nagyobb nyomást gyakorolni fennmaradásának érdekében? A több évtizede működő vegyszer- és műtrágyagyártó lobbi vagy az Európában még teljesen új és gyenge GM forgalmazó cégek lobbija? Ne hogy azt hidd hogy itt csak az egyik oldal díszpontyait etetik be... Ez több mint naivitás lenne részedről.

- "Szerinted pár év alatt kimutathatóak az ilyen változtatások káros hatásai?"
Igen is meg nem is. Ezért hangsúlyoztam hogy a GM növényeket szigorúan kell ellenőrizni és monitorozni. Viszont erre hivatkozva lassítani, sőt moratóriummal blokkolni ezen fajták itthoni bevezetését balgaság, mert a kukoricamoly és a szárazság, nem fog megállni az országhatárunkon pár év(tized) múlva, azt mondva: "Csókolom, jah ide ne jöjjek, mert itt nem hatékonyan védekeznek ellenem?!" Tehát magunk faszán ugrálunk magassarkúban amikor világtrendekkel megyünk szembe, törpeként.
Egyébként a több millió tonna elszórt műtrágyát szerinted hogy vizsgálták be? Hány éves hatástanulmányokkal? Az nem fenyegeti a környezetet? Az nem sürgeti a folyók, tavak eutrofizációját bla bla bla?
Ahogy Dudits úr is mondja az idézett interjúban: növénynemesítés és a természetbe való belepiszkálás, az emberiséggel egyidős mulatság. A GM növények a fenti mulatság legpontosabban és legszakszerűbben elkészített csúcsremekei, a régi korok nemesítő gyakorlatához képest. Persze kicsit bonyolultabb mint mikor cseresznye fát oltunk a körtére, de attól mert a laikus nem érti, nem kell csípőből elutasítani.

- "Pl Magyar Temészetvédők Egyesülete (élén dr. Láng István akadémikus)..."

dr Láng-ra és általában az ökológiában jártas, azt művelő emberekre sajnos az a jellemző, hogy a szellemi fejlődésük egy igen korai stádiumában komoly frusztrációkat szereznek a biokémia területén, aminek alapos és beható ismerete nélkül a vita tárgyát képező téma feldolgozhatatlan. Az hogy ezen "neves" emberek, a tudományos hatáskörükön jócskán ki/túlnyúlva be-beszólogatnak biokémikusoknak és genetikusoknak, miközben fingjuk fogalmuk nincs az egészről, az az ő szegénységi bizonyítványuk...

Senki nem tagadja, hogy a témában nagyon erős piaci lobbi működik.

Senki nem vitatja, hogy léteznek - bár a technológia ismeretében, koránt sem oly fenyegetőek ezek - potenciális veszélyforrások az így létrehozott növényekkel kapcsolatban.

Senki nem vitatja, hogy monitorozni és ellenőrizni kell ezen fajtákat a vetés előtt és után is folyamatosan.

! ! DE ! !

Ne egy kolbász-szaftos, bugris paraszt, egy jogot vagy szociológiát tanult inkompetens politikus f@sz, vagy az utca ostoba csőcseléke legyen a hangadó ebben a témában. Minden általad említett ellenző diplomás ember, vagy ökológus, vagy nem is biológiai képzettségű (építész?! WTF?!). A fenti ellenérvem fényében ezen emberek kalimpálása ha nem is figyelmen kívül hagyható de némi fenntartással kezelendő.

Legyen vita, legyen pro és kontra oldal, de ilyen volumenű tudományos és gazdasági kérdéseket ne a videóban látható ostoba, habzószájú vándorcirkuszi véglények határozzanak meg, hanem hozzáértők.
süti beállítások módosítása