web stats

Utolsó kommentek

  • László Veress: "Mindenhova nappanelt és szélerőművet, a CO2 ellenség és mind meghalunk mert jaj melegszik a Föld... (2014.02.26. 12:22) NINCS GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS (?)
  • Kiégek: Ez egy marhajó cikk, nagyon igényes, felfogni nem tudom mért döglődik a blog...marhagyorsan költöz... (2012.12.16. 20:22) A Vízimajom elmélet
  • Csillaghamu: "A kormány új tervei szerint az állam teljesen kivonulna a jogász, a közgazdász és a kommunikációs... (2011.09.24. 02:02) Free press!
  • juttan: Szia! Nem tudtam a filmet megnézni! Tudnál adni egy működő linket hozzá, mert nagyon érdekelne! :)... (2010.09.29. 16:06) NINCS GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS (?)
  • hipo: Korrekt poszt egy gondolkodásra, továbbfűzésre, összehasonlításra késztető alternatív teóriáról. O... (2010.01.20. 23:01) A Vízimajom elmélet
  • Utolsó 20

Címkék

abszurd (6) ajánló (75) alkohol (6) állat (30) amerika (2) angol (1) art (8) bizarr (19) bringa (3) cukiság (12) dekadens (3) dizájncenter (9) érdekes (40) ételital (5) evolúció (1) extrém (3) film (20) flickr (5) fotó (1) geek (3) geo (6) gondolat (6) hasznos (2) hír (8) hölgy (3) irodalom (1) japán (3) játék (4) képek (25) képregény (2) kiállítás (1) kreácionizmus (5) legenda (1) link (14) magyar (10) megmozdul (3) mese (1) modern (8) mókakacagás (63) music (5) ostoba (8) politika (2) pornó (3) probléma (3) reklám (29) sorozat (1) sport (8) társadalmi célú hirdetés (5) tech (16) tudomány (51) vallás (4) vélemény (34) videó (35) video (114) zene (7) zöld (17) zseni (10)

gyufa's photos

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from gyufa1. Make your own badge here.

mesz's photos

www.flickr.com

dnlrpp's stuff

www.flickr.com

Jobb később mint soha, vagy mi a csöcsözön?

2008.09.14. 15:48 | hot little bitch | Szólj hozzá!

Ez mi már? Eddig is egy rakat balfasznak tartottam őket, akik a képzelt barátaikkal beszélgetnek, mindenféle fura süvegeket raknak a fejükre, meg hetente összejönnek egy különleges épületben összehasonlítani az öltözéküket, de ez már több mint vicces...

Hát nem magasztos? Hát nem gyönyörű hogy 200 év után ezt képesek írni?

"Charles Darwin, 200 évvel születésed után az anglikán egyház bocsánatkéréssel tartozik, amiért félreértett és másokat is erre ösztönzött. Emberek és intézmények hibáznak, ezalól a keresztények és az egyház sem kivétel" Hány embert hallgattatott el az egyház? Hány tudóst hurcolt, gyilkolt, alázott meg mert éppenséggel merte használni az eszét és rájött valamire a minket körülvevő rejtélyhalmazból? De hál' istennek - vagy ki a szent fasznak - itt vannak ezek a csupa szív és lélek emberek és elnézést kérnek Darwintól. Hát nem szép? Miután elmorzsoltunk egy könnycseppet - ki-ki miért: mert sír vagy mert kacag - gondoljunk bele, hogy ma ugyanez megy.

Vallási vezetők politikailag stabil helyeket tölthetnek be és lobbizhatnak közéleti ügyekben - abortusz, őssejtkutatás, eutanázia, oktatás, stb. De kik ezek? Mit tanultak? Miért kell rájuk hallgatnunk? A teológia a legutolsó intellektuális vívmánya az emberiségnek a seggvakarás után s mégis ezek az emberek a társadalom felől egy meg nem érdemelt de automatikusan kijáró tiszteletet élveznek... TV vitákba hívjuk meg őket, interjúkat készítünk velük, miközben semmit, ismétlem semmit nem tudnak általában szakszerűen az adott témához hozzátenni. 

Kipp-kopp mondják páran. Az erkölcs? A morál? Azt ki fogja képviselni? Hát ez az! Kipp-kopp. Van olyan hogy morál-filozófia. Szép, terjedelmes szakirodalmú tudomány. Meglepő módon a morál-filozófiát morálfilozófusok alkotják. Ezek pl. abban térnek el a teológusoktól, papoktól meg a többi sarlatántól, hogy gondolkodnak. Nem bebiflázott több száz év alatt a tekintélyelvűségtől megmerevedett és ezért per definitio elévült tanokat és álláspontokat fosnak a szájukon, hanem problémákat vizsgálnak meg. Nem előre gyártott válaszaik vannak, hanem olyanok amiket hosszú intellektuális munkával nyernek.

Teljesen abszurd ez az egész vallás dolog, ne is vesztegessünk rá több szót. Ki tudná ezt csodásabban összefoglalni mint kedves elhunyt nevettetőnk George Carlin :)


 

Címkék: tudomány vallás

A bejegyzés trackback címe:

https://roguesec.blog.hu/api/trackback/id/tr33662955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása