web stats

Utolsó kommentek

  • László Veress: "Mindenhova nappanelt és szélerőművet, a CO2 ellenség és mind meghalunk mert jaj melegszik a Föld... (2014.02.26. 12:22) NINCS GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS (?)
  • Kiégek: Ez egy marhajó cikk, nagyon igényes, felfogni nem tudom mért döglődik a blog...marhagyorsan költöz... (2012.12.16. 20:22) A Vízimajom elmélet
  • Csillaghamu: "A kormány új tervei szerint az állam teljesen kivonulna a jogász, a közgazdász és a kommunikációs... (2011.09.24. 02:02) Free press!
  • juttan: Szia! Nem tudtam a filmet megnézni! Tudnál adni egy működő linket hozzá, mert nagyon érdekelne! :)... (2010.09.29. 16:06) NINCS GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS (?)
  • hipo: Korrekt poszt egy gondolkodásra, továbbfűzésre, összehasonlításra késztető alternatív teóriáról. O... (2010.01.20. 23:01) A Vízimajom elmélet
  • Utolsó 20

Címkék

abszurd (6) ajánló (75) alkohol (6) állat (30) amerika (2) angol (1) art (8) bizarr (19) bringa (3) cukiság (12) dekadens (3) dizájncenter (9) érdekes (40) ételital (5) evolúció (1) extrém (3) film (20) flickr (5) fotó (1) geek (3) geo (6) gondolat (6) hasznos (2) hír (8) hölgy (3) irodalom (1) japán (3) játék (4) képek (25) képregény (2) kiállítás (1) kreácionizmus (5) legenda (1) link (14) magyar (10) megmozdul (3) mese (1) modern (8) mókakacagás (63) music (5) ostoba (8) politika (2) pornó (3) probléma (3) reklám (29) sorozat (1) sport (8) társadalmi célú hirdetés (5) tech (16) tudomány (51) vallás (4) vélemény (34) videó (35) video (114) zene (7) zöld (17) zseni (10)

gyufa's photos

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from gyufa1. Make your own badge here.

mesz's photos

www.flickr.com

dnlrpp's stuff

www.flickr.com

Sziget

2008.06.11. 16:44 | hot little bitch | 171 komment

Délutáni gyorsként, csak egy gondolat, melyet főleg ez a cikk pattintott ki belőlem, meg sok másik, amit lusta vagyok előtúrni az index-archívumból, de jól tudjuk hogy
vannak ilyenek.

Egyszerűen nem fér a fejembe a Sziget rendezvényt évek óta ellehetetleníteni kívánó önkormányzati és egyéb civil szervek célja. Én magam nem szeretem a Szigetet, mert már évek óta nem találok olyan koncertet amiért kimennék, hát még egy napra többet - hisz így éri meg a napi 8000 Ft-os belépőt, meg a benti árakat. Egy hétre, ha fizetnének sem költöznék ki és egyáltalában nem vonz az egész, de látom, hogy itt valami olyat csinálnak meg évről évre okos emberek, amivel ez a szarhalom ország
felkerülhet a térképre.

Európai szinten top3-ban jegyzet - javítsatok ki ha rosszul tudom - kultúr/zenei fesztivált csinálni nagyon nagy dolog szerintem. Azzal feljebbtornázni magad mint polgármester, hogy alattomos, sunyi és leginkább szánalmasan kicsinyes ürügyekkel hátulról kúrogatod seggbe ezt a rendezvényt, hogy megmutasd a part menti panelekben lakó nyugdíjas kommandónak, hogy te őket is képviseled, nálam a legalantasabb politikusi húzások közé tartozik. Amelett, hogy alantas, mert öncélból teszel keresztbe, egy adott esetben egész ország imázsának jót tevő projektnek, sötét is, mivel saját magadtól vonsz el forrást (szerintem a Sziget több milliós forgalom növekedést okoz a környező kerületek kisboltjaiban, vendéglőiben stb., ha csak egy hétre is, már megérte a kellemetlenséget...).

Pár éve még mikor a Radnótiba jártam, jött a Gerendai mesélni arról, hogy mekkora munka megszervezni egy ilyet, milyen problémakkal szembesülnek közben, meg egyáltalán mesélni a munkájáról, mert hát az minden csak nem átlagos, akkor már inkább érdekes. És azt mondta édes-keserű mosollyal az arcán, mikor azt kérdeztük, hogy az egy éves szervezőmunka után milyen érzés végigbulizni a saját rendezvényedet, hogy ő szín józanul szokott settenkedve decibelmérőkkel osonni a budai rakparton a kerületi polgármesterrel, aki minden évben ezért őt odarendeli... Gratulálok!

Nem azt mondom, hogy nem kell törekedni minden szempontból a törvényeink előírta keretek betartására a Sziget esetében, csak azt, hogy némi rugalmasságot kéne mutatniuk a fenti szerveknek, pusztán mert megértik, hogy bár lehet, hogy egyes lakóknak ez minimális kellemetlenséggel jár, mégis egy igen igen jó és nívós dologért kell nyelniük egy héten keresztül.

Szóval én EGYSZERŰEN nem értem ezeket az embereket. Bármilyen ötlet, javítás, korrekció, megvilágosító hatású információ meleg üdvözletre tart számot nálam, mert értetlenül állok minden szempontból a fenti jelenség előtt.

UPDATE: A panelben lakó nyugdíjas kommandó kifejezés pejoratív felhangjaiért elnézést kérek, aki hozzászólna a témához, az úgy tegye, hogy ezen túllendül. Egyszerű, túlhevült, rosszul sikerült szófordulat volt, tisztában vagyok vele, hogy nem csak ilyen emberek laknak ott, sőt nyuggerekből is vannak halál jófejek, mint az köztudomású. Elnézést érte!

UPDATE 2: Eddig egyetlen normális ellenérv hangzott el, nevezetesen, hogy a Sziget tönkreteszi a szigetet, mint természeti képződményt. Aki erről tud valami konkrétabbat, esetleg összefoglaló-cikket, interjút idézni, linkelni azt (is) szeretettel várjuk a commentek közt.

Címkék: vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://roguesec.blog.hu/api/trackback/id/tr31515004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dög 2008.06.11. 19:51:02

Bocs, ha már valaki felvetette volna, de nem volt türelmem végigolvasni az összes kommentet.
Szóval - hogy függ össze a rakpart lezárása miatt várhatóan kialakuló közlekedési káosz a Szigettel? A rakpartot elenyésző számban használják csak a Szigetre igyekvők. Legtöbben tömegközlekedési eszközöket vesznek igénybe vagy eleve más irányból közelítenek, hiszen a rakpart város felé eső részén nem nagyon lehet parkolni és a közlekedés is nehézkes a tumultuózus jelenetek, illetve a kóválygó, helyet kereső autók miatt. Tehát nagyjából a rakpart normál forgalma zúdul Óbudára és "fél Budapestre" (ahány Szigetre igyekvő eddig használta a rakpartot, azt szerintem nagyjából kiegyenlítik azok, akik a Sziget idején elkerülték a rakpartot).
Tehát a Szigetnek nagyjából ugyanolyan hatása lesz a forgalomra (ugyanazokra a helyekre parkolnak, stb.), mint eddig. A rakpart lezárásának meg semmi köze a Szigethez...
üdv.

kanbatu 2008.06.11. 19:51:28

Ha valaki nem a környéken lakik, azt egészen biztosan kizárólag azért irritálja a Sziget, mert akik ott vannak, olyan dolgokat tesznek meg, amiket ő nem mer. Például jól érzi magát. Ismerkedik. Iszik mint a gödény, és ez jól esik neki. Táncol. Kefél. És mindezek miatt még lelkiismeretfurdalása sincs. Na ez háborítja fel legfőképpen a Sziget ellenzőit.

dög 2008.06.11. 19:52:50

ja és engem meg a hétvégi hídfesztiválok meg futások zavarnak. főleg együtt, amikor a 3. hídon nem bírok átmenni és semmi figyelmeztetés...

Eloth (törölt) 2008.06.11. 19:53:37

aliem

Gondolom azzal tisztában vagy, hogy esetleg nem mindenki veheti ki a szabadságát akkor amikor akarja, és nem mindenki tehti meg azt, hogy elutazzonn... De kurva vicces lenne egy kiürült város, kicsit se fosztanák ki páran... :DDD

Ha megnézed én mindig feltételes módban írok, pont azt mondom hogy zavarhatna de nem zavar mert tudom hogy ez az élet rendje.

Ha pofánrugdos pár rendőr ok nélkül az se zavarna, mert ez volt az élet rendje "pár" évig?

partychoke · http://roguesec.blog.hu 2008.06.11. 19:54:33

freesleep
én egy ilyen emberről sem nyilatkoztam lenézően, s szerintem szigetpárti társaim sem. legfeljebb azokról, akik bezárást, betiltást, napalmot fröcsögnek.

dög 2008.06.11. 19:54:56

egyébként meg nem vagyok Sziget-fan, az utóbbi években csak 1-2 napokra néztem ki, leginkább akkor, ha jutott ingyenjegy. Csak nem tartom korrektnek a felvetést.

Anyádat 2008.06.11. 19:55:14

Mi a kurva anyád köze van ehhez a panelbnek te baromarcú?
nem unalmas már hogy ebben a kibaszott kurva országban mánia a panellakókat köpködni?
még egy ilyen ganajtúró társaság nincs a földön mint a magyar újgazdagok meg új elit.

Semmi másról nem szól vazze, csak a fidesz-mszp/szdsz szembenállásról a fővárosban és kerületeiben.
ne keverd bele az átlag embereket te nagyonhülye,
ráadásul a panel már luxus, nézzétek csak meg a vég nélkül emelt távhőárakat.
Annál nagyobb kibaszás sincsen ebben a nyomult szeméttelepen.

Anyádat 2008.06.11. 19:58:46

Arról nem beszélve hogy a sziget már többe kerül mint pl. egy ugyanolyan hosszú görög nyaralás.
Szóval ez meg már felháborító azért a koszért, mocsokért, igénytelenségért + baromarcú inkalos gecikért amit ott el kell viselni.

Rainbow 2008.06.11. 20:03:06

Sok külföldinek a Sziget fesztivál teszi a térképre Magyarországot. Én Dublinban élek, egy soknemzetiségű cégnél dolgozok. Írek, franciák, németek stb. Egy dolgot tudnak csak Magyarországról, hogy itt van a Sziget fesztivál. Sokuk már volt is ott. Szerintetek eljutottak volna Mo.-ra egyébként? És ha drogoznak, piálnak mit érdekel az titeket akik úgyse mentek ki a szigetre. Ha meg kijönnek inkább kerülgetem őket a városban egy hétig mint a koszos, büdös, de echte magyar hajléktalanokat egész évben. Különben is, ha itt így vagy úgy, de jó élményeket szereztek lehet eljönnek később is. Akár tíz év múlva, akkor már a családjukkal és itt költik a pénzüket. Persze milyen közvetlen haszna van ebből a sarki tahóknak akik e fórumon is fel-fel bukkannak mint a búvár szar? Semmi! Akkor meg anyázni kell nincs mese. Tiltsák be, atomot neki, meg különben is a rohadt Gerendás mennyit keres...

aliem 2008.06.11. 20:07:04

Eloth!
Veled vitatkozni se érdemes annyira nem érted amit ír az ember és annyira nem vagy hajlandó végig olvasni az előző kommenteket. Lehet hogy a " pofán rugástól" van ez... ( ne válaszolj nem érdemes én se fogok ha mégis)

dög 2008.06.11. 20:08:14

Hahó!
Valaki válaszona arra a kérdésemre, hogy mi köze a rakpart lezárása okozta káosznak a szigethez?
Kérdés részletesebben 19:51-kor

dög 2008.06.11. 20:11:18

Anyádat 2008.06.11. 19:58:46
"Arról nem beszélve hogy a sziget már többe kerül mint pl. egy ugyanolyan hosszú görög nyaralás."

Tisztában vagy egyébként egy koncert-belépő árával? Vagy csak egy szimpla péntekesti buliéval???

Eloth (törölt) 2008.06.11. 20:11:39

aliem

"én se fogok ha mégis"

Azért remélem érzed ebben az ellentmondást... :DDD

Kb ennyi agyad van... :DDD

Eloth (törölt) 2008.06.11. 20:12:37

dög

Tisztában vagy egyébként egy koncert-belépő árával? Vagy csak egy szimpla péntekesti buliéval???

Hát nem 8000 a beugró, esetleg korlátlan piafogyasztással még korrekt is lenne, de így?

Lehányzó 2008.06.11. 20:14:49

Rainbow: te írtad, hogy sok kollégád csak annyit tud Magyarországról, hogy "sziget", párszor voltak is itt emiatt. Na most, ezekszerint mást nem tudnak az országról, idejönni, a Szigeten kívül nem jöttek és nem is fognak, mert baromira nem érdekli őket egy közép-európai langyosvíz-hely (se tenger, se hegyek).

Amúgy megsiratni nem fogom, ha nem engedélyezik.

hawkeye 2008.06.11. 20:15:57

1. Az Index már megint qrva nagyot hazudott a szigetes cikk címében. Ha végigolvasod, rájössz.

2. El vagytok tévedve, egerek. A panellakókat nagy ívben lesz@rja mindenki. A Duna pesti oldalán a lakóparkok tulajai, brókerek, bankárok, pénzemberek miatt sztem az idei lesz a utolsó Sziget.

3. Ha vennéd a fáradtságot, s kimennél a Szigetre körülnézni, láthatnád, hogy miként tették tönkre.
Hozzátartozikaz igazsághoz, hogy kb. 2002-ig a Főkert a bulik után mindig helyrehozta, Attól kezdve mindig kevesebbet törődtek vele.
S azt se felejtsük, hogy az állat quadosok mit tettek és tesznek a szigettel.

Ennyi.

dög 2008.06.11. 20:21:35

Eloth 2008.06.11. 20:12:37

A white sensation bulira 15000 voltaz "olcsó" jegy. De mondjuk nem kevés bp-i szórakozóhelyre van 2000 Ft-os beugró alap dj-vel. Sztár dj-s bulikon 4-6-8e a beugró (néhány fellépő - de remélem nem kell ecsetelnem, h mekkora különbség van a programkínálatban). Ja és ingyen kaja/pia egyiken sincs. Esetleg egy welcome drink.

freesleep 2008.06.11. 20:22:45

ne kelljen már idézgetni a sok panelprolizást meg irigyezést meg ami volt, nem olyan hosszú ez a topik h ne lehessen emlékezni rá, nekem amgy 8, de ettől senkinek se lesz szimpatikusabb,

Eloth (törölt) 2008.06.11. 20:24:28

dög

Nem is lenne ezzel semmi gond, ha nem tennék azt paraszt módon, hogy széthúzzák a kínálatot, anno kijártam a két "punk" napra... Ugye érted miről beszélek, emlékszel ezekre az időkre? Viszont ami a tény az tény, ha törvényesen szét lehet verni akkor szét is fogják, ha ez nem tetszik valakinek akkor vagy népszavazás a törvények ellen, vagy úgy kell megrendezni, hogy ne legyen törvénysértés. Vagy szüntessük be a jogállamot. Nekem speciel az tetszene... :DDD

0xFFFF 2008.06.11. 20:29:12

"quador 2008.06.11. 18:40:55
Tenyleg olyan marha nehez becsukni az ablakot ejszakara?"

Igen. Amikor 38,5 fok van délután, akkor nagyon nehéz a panelben csukott ablakokkal. Csukott ablakoknál ugyanis éjjel is 38,5 fok van, mert a beton ilyet is tud.

Ezzel szembe lehet állítani a tényt, hogy ismernek már a hangtechnikusok zajterelő falakat, tessék felszerelni vele a fesztet és kész.

Utoljára pedig, tényleg kinőtte már a hajógyárit ez a feszt. Új helyszínért kiált az egész. Tudom, mert van egy lakásom a K hídtól 300 méterre és mert járok a szigetre minden évben.

Rainbow 2008.06.11. 20:30:21

Lehányzó: tudod vannak a turizmusnak más szempontjai is mint hegyek meg tengerek. Csak, hogy egy közeli példát hozzak, mert itt lakok: Dublin. Igaz a tengerparton van de olyan hideg a víz, hogy nyáron se lehet bele menni, szóval a turisták nem ezért jönnek ide. Komoly hegy sincs egy szál se, csak kb olyanok mint Mo.-on, viszont az erdőket róluk már rég kivágták. Hotel meg ugyan több száz van a városba, épp most próbálok foglalni szobát valakinek és szinte nincs üres októberig.

dög 2008.06.11. 20:30:41

Eloth 2008.06.11. 20:24:28
OK. Korábban írtam, hogy én se vagyok már nagy fan. Azt hiszem volt egy, nem is emlékszem már mikor (6-7 éve?), amin végig kint voltam, mostmár csak akkor megyek ki, ha sikerül ingyenjegyet bugáznom. De
1. sztem egyébként 8000Ft-nyi programot simán kínál minden nap
2. akkor sem értem, mi köze a rakpart lezárásához

Ofélia . 2008.06.11. 20:33:14

Valamikor volt egy sziget.

Aztán nőtt nőtt nőtt nőtt.

Egy idő után elkezdett a pézről szólni.

Ma már csak a pézröl szól.

Felszámolni behinteni sóval.

Egy ember aki kinnt volt az első próbálkozásoknál és látta azt a lelkesedést amit a mai rendezőnek nevezett csak az anyagiakkal törődő díszbarmok tönkretettek.

Szarrá vált az egész tök a tronf.

panna 2008.06.11. 20:35:05

Én nem vagyok hippi, de Sziget-járó, újabban főleg külföldiekkel mozgó Sziget-járó viszont vagyok. Ami engem illet én csak kis magyar valóságnak hívom ezt ami olyan nagyon jellemző hazánkban. Mindenki tojik a másikra meg a nagy képre (nagy kép= a bevétel, a hír, a sok ember aki később is eljön sima túristaként, hogy kiélvezze a várost, stb stb), csak a saját érdekeit nézi.Ez egy kicsinyes hülyeség és még köpönyegforgatás is van benne, ha éppen más szolgálja a célját politikailag akárkinek is. Mondjuk, mikor meg kell nyerni nem csak azt a két kerületet, hanem még 21-et...
Az, hogy hova való a Sziget: azért kár, hogy rövidebb, de nem olyan nagy baj. Az, hogy Budapesten van, attól esik aztán igazán hasra mindenki. Szerintem nem kell ennél több dolog, színpas és ilyenek. Máshove nem menne el ennyi ember, és már nem lehet (sajnos is meg nem is) elvenni a Szigettől azt, hogy ez már inkább a külföldieké, azaz, az bukta lenne - a magyarok már nem mennének el rá, a külföldiek meg kevesebben. a hangulatából sokat vesztene ha nem a sziegeten lenne.
Hogy tönkreteszi-e a Sziget a szigetet? nem tudom. tavalyx én kimentem szeptember elején, és majdnem olyan volt az egész mint "új korában".

BushDoctor 2008.06.11. 20:35:19

Tarlos for president of the spanish inquisition !

dög 2008.06.11. 20:35:34

0xFFFF 2008.06.11. 20:29:12

"Utoljára pedig, tényleg kinőtte már a hajógyárit ez a feszt. Új helyszínért kiált az egész. Tudom, mert van egy lakásom a K hídtól 300 méterre és mert járok a szigetre minden évben."

Hello! Ezek szerint közel lakunk egymáshoz (én Kerék). Szóval szerintem meg a forgalom nőtte ki a Szentendrei utat és amúgyis... Elegem van a sok lámpától gyorsulóból, meg az összes mentős/rendőr/tűzoltó-ból, akik 3 percenként húznak el az ablakom alatt. De úgy gondolom ez egy reális áldozat a közlekedők érdekében és nem követelem a Szentendrei út megszüntetését. Szerintem a Szigetet is ki lehet bírni egy hétig.

metal 2008.06.11. 20:38:02

Az Iron Maiden koncertet tartsák meg, az utána következő 5 napos drogos-hugyos tömegnyomor nem érdekel.

BushDoctor 2008.06.11. 20:41:11

ez az metal...téged csak a részegen okádva tivornyázós ördögvillázós metálos tezsvérek érdekelnek. Mert ők sosem hugyoznak mellé !!! :DDDDD Intolerancia rulez !!

dög 2008.06.11. 20:41:54

hot little bitch
Te tudsz erről vmit: dög 2008.06.11. 19:51:02?

Ofélia . 2008.06.11. 20:42:16

panna baromira igazad van abban, hogy rendbe lehet hozni de az a baj, hogy tulnőtte magát.

Rossz a helyszin kicsi a terület és be van ékelve/ hangerő/ lakott teruletek közé.

Ofélia . 2008.06.11. 20:44:31

Az Iron Maidenre én is kimennék

dög 2008.06.11. 20:44:54

ofélia 2008.06.11. 20:42:16

Előbb írtam - a Szentendrei út is nagyon be van ékelve és kinőtte magát.

Gr 2008.06.11. 20:47:02

Nyomorult disznók!

40 ezer négyzetméteres kaszinó a Hajógyári szigetre, az igen, a sziget az nem. Tudjátok mit jelent 40e négyzetméter, az ezzel járó zöldírtás?!?

Mocskos rohadék, korrupt, és megvezethető faszkalapok vagytok mind!
(ez utóbbiaktól elnézést is kérek, mert nem az ő hibájuk, így születtek)

A sziget teszi tönkre a hajógyári szigetet?!? Jó propagandisták élnek itt, fogadjunk, hogy az 525 milliárd forintos beruházásról a többség még csak nem is hallott, megintcsak faszok!

egy óbudai lakos

ps.: én is fasz vagyok, mielőtt a stíluson kezdenétek el rugózni

Ofélia . 2008.06.11. 20:47:23

dög szerinted mi a francot lellene tenni????.

morpho 2008.06.11. 20:50:49

Végigolvastam keservesen a kommenteket. A napalmos,cigányozó,kurvázó idiótákkal nem foglalkoznék. Egyébkét aliem véleménye áll a legközelebb hozzám.
Szóval ezt a rendezvényt ugye '93 óta redezik meg.1999-ben voltak először sátrakban a színpadok.6 évig senkit nem zavart a zaj?6 évig Tarlós bátyót sem szavarta?6 évig senki nem beszélt nyugdíjasokról,gyerekekről,környezetvédelemről?Aztán a politika hírtelen felfedezte magának a Szigetben rejlő lehetőségeket és megszállták a cuccot oda-vissza,pro és kontra.Hónapok óta tudjuk,hogy le fogják zárni a rakpartot.Bús bácsinak meg hírtelen ma jut eszébe aggódni.Na hogyne. Az összes többi parasztvakítás és néphülyítés. Elhúztam meccset nézni.

dög 2008.06.11. 20:51:02

ofélia 2008.06.11. 20:47:23

A Szentendrei úttal v a Szigettel?
A Szentendrei útra nem nagyon tudok megoldást. Én személy szerint együtt élek vele és azt gondolom, hogy egy hét Szigettel is együtt lehet élni.

BushDoctor 2008.06.11. 20:51:53

Gr...nyilvánvalóan Tarlóst és az egész önkormányzatopt alaposan megkenték a kaszinósok. A sziget meg nem.
Mert másképp ezt a területet NEM adhatta volna el az önkormányzat. A fideszed főfasz tarlós, a nemzet védelmezői, meg a "le a kapitalistákkal", meg a "haza mindenekfelett", meg a luxusprofit jajjdefúj. Ja főleg ha nem a tarlósé a luxusprofit. Az a baj.. Meg amúgy is. Azok melléhugyoznak, a kaszinósok meg bele. Érted.

User1 2008.06.11. 20:52:08

Egyszerű. Olyan helyre kell vinni, ahol senkit nem zavar. Ha ez megoldhatatlan, akkor ennyi volt.

Én sem szervezek a szomszédodba 1 hetes belépőjegyes bulit.

Tééé 2008.06.11. 20:55:21

A pontos információ az, hogy rengeteg pénzt adnak a kerületnek felújításra.(több száz mill.)
Az önkormányzat nem költ a szigetre.
Védeni nem akarom őket, de nem tehetnek róla, hogy ilyen állapotok vannak egész évben.
A polgármester meg jól teszi, amit tesz, én itt élek, és ha lezárják a rakpartot nem lesz közlekedés.
Hozzá teszem, minden évben kint vagyok a szigeten, de mindenek van határa.
Hajlandó vagyok tűrni a kellemetlenségeket, de ami itt lesz az kész örület.

Gr 2008.06.11. 20:56:33

Visszaolvastam kicsit, bár ne tettem volna :o(

Kisgyerekes családok, mi? Kinőtte magát a sziget, ehh? Nem bírja el a forgalom, haha?!?


Több ezer nyerőgép, kétszáz kártyaasztal, 3500 férőhelyes konferencia-központ, 3000 szállodai szoba, 5500 parkolóhely, mind a fizető vendégek részére.

Milyen környezetben lesznek a kölkeink?

Komolyan mondom ,hogy vissza fogjuk sírni a régi szép szigetes időket. Ti csak nyafogjatok a sziget ellen, kutyák!

egy óbudai szigetelő

Ofélia . 2008.06.11. 20:57:49

T Gr sajnálatos módon nem érzem magam ebböl a szempontbol faszkalapnak.

A kaszinó és a hozzátartozó létesítményekkel csak egy baj van, hogy már megint kizárnak minden Un földi halandót a szigetröl.

Inkább a füvezők.

Sajnos hallottam róla nekem if felált a hátamon a szőr, erröl is lemondhatunk.

Nem lessz a miénk mint bármilyen szép kőrnyék ahová inkább parkot kellene építeni

Okos Géza 2008.06.11. 20:58:29

Sok nóném szar "zenekar" gyűlik itt össze, meg sok trampli "szórakozni" vágyó főiskolás meg egyetemi hippi, akik egész évben sírnak, hogy tandíj meg mifene, de az összes szórakozóhely ezekkel van tele állandóan ! Ne mást zavarjanak, hanem mennyenek' ki a pusztába, ott orbákolhatnak naphosszat :-), meg narkózhatnak meg seggpicsa részegen fetrenghetnek egymás szarában !

flugi 2008.06.11. 20:59:19

Csak annyit tennék hozzá a képhez, hogy a környékbeli új építésű lakóparkok építői tökéletesen tisztában voltak azzal, hogy a fesztivál a Duna vize felett a környéken nagyon jól hallható, mégis megépítették a házakat, és ezeket megvették, szintén úgy, hogy tudható volt ez a jelenség. Lehet, hogy az építők nem reklámozták a dolgot, mindenesetre TÉNY, hogy a Sziget volt előbb, és csak aztán a Marina part meg a többi környékbeli lakópark.

Tegyük fel, kérek engedélyt egy árusító bódéra a hősök terénél, és néhány hónap múlva kérvényezem, hogy a műemléket bontsák már el, mert zavar. Gondolom körberöhögnek, és azt mondják, hogy bakker, akkor minek mentél oda.

Úgyhogy szerintem érdemes lenne kettéválasztani a reklamálókat. Azokra, akik régebb óta ott laknak, és azokra, akik már akkor költöztek be, amikor már neves rendezvény volt a Sziget, tehát lehetett tudni, hogy nyáron ez a lakóhely zajos lesz, és ennek tudatában költöztek oda. Ez utóbbiaknak nem kéne panaszkodniuk. Esetleg az építőket lehetne perelni, hogy miért nem szóltak erről az ismert hátrányról, ha nem szóltak.

Perillustris 2008.06.11. 21:03:06

"Nem érted meg, hogy a Sziget körül emberek laknak, akik szeretnének normálisan, emberhez méltóan élni."

Ezeknek az embereknek egy része teljes lelki nyugalommal ül be a tuningolt, kifúrt kipufogójú, esetleg csak egyszerűen szutyok autójába, vagy pattan fel a sportmotorjára, rettentően köhécselő robogójára, amivel nem csak 1 hétig keseríti meg több tízezer ember életét.

Arra próbálok utalni, hogy mindannyian elviselünk valamit, hiszen egy közösség tagjai vagyunk. Néha felül kell emelkednünk önző érdekünkön.

Barbrady 2008.06.11. 21:06:36

flugi!
én az ilyen embereknek csak egyvalamit tudok mondani. odaköltözik egy valagnyi pénzért egy új lakóparkba, és nem bír ki 6 napot? belegebedne? összeomlana az élete?

Jack__Bauer 2008.06.11. 21:07:59

Én leginkább freesleep véleményét osztom. Meg lehet rendezni a Szigetet, de fröcsögni azért nem kellene mellé, mert akkor nem fogtok semmiben sem különbözni, az "indulatosan" protestálóktól... Vonatkozik ez a posztíróra is.
És igen, azt kellene még látni, hogy a TÖBBSÉGnek ez igenis frusztráló, és ezért talán türelmet kellene KÉRNI tőlük, nem pedig nyuggerezni, meg panelprolizni. Mert az még azokban is felviszi a pumpát, akik egyébként türelemmel elfogadnák az egy hetes kialvatlanságot.
Ezenkívül a szervezők is próbálhatnák kompenzálni a környékben lakókat (mint azt már említették itt), valamint a főváros vezetése is átgondolhatná a döntéseit, hogy egy rakpart-lezárással ne lehetetlenítsék el mégjobban, az amúgy is bedugult környéket.

morpho: azt ne felejtsd el, hogy '93-ban azért még messze nem ilyen felszereléssel, ennyi embernek szervezték a szigetet (hogy is írta valaki? kerti dzsembori...). Szóval a politika általi felfedezés mellett, talán a volumen növekedése is hozzájárult a helyiek ellenérzéseihez...

Összességében úgy gondolom, hogy toleránsnak és rugalmasnak kell lenni mindkét félnek.
Az a tény azonban, hogy az elmúlt 15 évben megrendezésre kerülhetett a Sziget a helyiek rugalmasságát is jelzi, ezért azoknak is illene felmutatniuk valamit, akik a további fennmaradása mellett kardoskodnak.

Rainbow: esetleg ha van időd írhatnál pár dolgot Dublinról és környékéről, szept.-ben oda utazunk pár napra... köszi!

Desert 2008.06.11. 21:12:05

kanbatu:
"Iszik mint a gödény, és ez jól esik neki. Táncol. Kefél. És mindezek miatt még lelkiismeretfurdalása sincs. Na ez háborítja fel legfőképpen a Sziget ellenzőit"

fene tudja. Lehet dagonyává locsolom a kertet, behivok egy rakás büdös, részeg, drogost, hogy hányják-hugyozzák össze a területet, aztán nekiállok henteregni az asszonnyal köztük. Minek kéne ehhez a sziget? Itthon is tudok olyan környezetet kiaalkitani, hogy felforduljon a gyomrom. De egyelőre inkább csak távolról "irigykedek" a bátor szigetlakókra és reménykedek, hogy egyszer én is ilyen fasza gyerek leszek :))

Manyizga (törölt) 2008.06.11. 21:14:43

Nem lehetne máshova áttelepíteni? Ahol senkit nem zavar? Túl egyszerű lenne? :)
Akár a fővároson kívülre, pl. valami jó nagy bezárt laktanya területére... :))

HuYacusa 2008.06.11. 21:17:24

Magam ugyan utálom a panelt,- nem különben a lakóparkot- de történetesen egyben néhány évvel ezelőtt magam is lehúztam pár évet a Szigettel szemben, így számomra kissé érthetetlen néhány komment fentebb:
1. Mivel én 12-14 órát dolgozom naponta, soha nem volt gondom, hogy nem tudtam aludni a Sziget zajától. Akkor voltak a gyerkőcök kicsik- nekik sem. Nem kell 8-10 órát aludni, csak 4-5-t, a töbit végig kell dolgozni és nem lesz ilyen gondod neked se...

2. Nem vagyok már mai kappan, de én is ki szoktam menni a számomra fontos koncertekre, néha 3-4 napon is. Este kimégy, koncert lemegy, 2-kor haza, reggel irány dolgozni. Soha nem voltam még fáradt.(Jó, hülyére nem iszom magam azér...) Pedig nem vagyok egy Ironman...

3. Az nem úgy van már, hogy a Hajógyárit beépíti v.mi vállalkozó és így se- úgy se marad sok a szigetből? Mi van az idióta quadosokkal -azok nem ott randalíroznak már? Meg mintha a Duna is szokott volna rongálni egy kicsinyt rajta minden második-harmadik évben...

4. Az úri közönség valóban egy kicsit vegyes, de szerintem nem üt el számottevően a HÉV átlagtól....

Az meg miért baj, hogy a szervezők jól keresnek? Hogy te meg nem? Legyen egy jó ötleted, dolgozz érte 8-10 évet keményen, nyomj bele minden pénzt, amit közben kerestél, és ha valóban jó volt az ötleted, te is ennyit fogsz keresni. A Tarlós-Dercze féléktől nem irigyled a lét? Pedig, lehet, hogy ők kevesebb pénzt csinálnak ez ötleteikkel az országnak- inkább negatív az az egyenleg.

morpho 2008.06.11. 21:18:10

JB
Tévedés!!!!!!!! 1993-ban sokkal hangosabb volt mint mostanság.

GabelstaplerfahrerKlaus 2008.06.11. 21:20:36

Szibarita 2008.06.11. 19:30:58
egyetértek
olyan az egész mint a házibuli másnapján a lakógyűlés :)
a sziget nem nőtte ki magát csak a hiszti amit körülötte csapnak

Jack__Bauer 2008.06.11. 21:21:00

Btw olvasták az itt (pro-kontra) kommentelők a vonatkozó Indexes cikket? (index.hu/kultur/pol/sziget8266/)
Idéznék belőle:
" „Nem érdekünk a Sziget ellehetetlenítése, de mindenképpen megoldást kell találnunk erre a problémára" - jelentette ki Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere

jelezniük a problémát, és azt, hogy a fővárosi vezetés által teremtett helyzetben ők nem tudják támogatni a Sziget megrendezését

a rakpart felújítását is támogatják, de véleményük szerint egy közel egy éven át tartó felújítás megkezdésének pár hetes elhalasztása nem jelenthet gondot

"Ha nem találunk megoldást, a rakpart teljes lezárása tényleg ellehetetlenítheti a Szigetet, és óriási dugókat okozhat a kerületben" - ismerte el Gerendai is, aki szerint, ha teljes hosszában lezárnák a rakpartot, akkor még a Nagyszínpad elemeit sem tudnák a fesztivál helyszínére szállítani. (!!)

A Fővárosi Önkormányzat sajtóközleménye szerint viszont nem fogják elhalasztani a budai Duna-parti főgyűjtőcsatorna építését.

A Fővárosi Önkormányzat a sajtóközlemény szerint arra kéri a fesztivál látogatóit, hogy a sziget megközelítéséhez elsősorban a tömegközlekedést vegyék igénybe."

No comment.

morpho 2008.06.11. 21:24:40

Aha és ez az egész ma délelőtt derült ki. Muhaha.

metal 2008.06.11. 21:27:36

BushDoctor:

A Headbanger sátor környékén legalább nincs tömény fűszag és a közönség is nagyságrendekkel igényesebb, mint a koszban fetrengő befüvezett "alternatívok", vagy a begyógyszerezett dizsi-technósok meg a hülye kurváik.

euAgWzgmmtq7K 2008.06.11. 21:30:26

metal: igényes közönség, a metál sátornál? lol :D én csak személyiségzavaros, beilleszkedési nehézségekkel küzdő, előnytelen külsejű alkoholista baromarcúakat szoktam látni :D

csege 2008.06.11. 21:32:56

Desert!
én mennék a kertipartidra:)viszek drogosokat is és részegeket is,Te hozod az asszonyt,és party:)
Sziget=részegeg,drogosok,hugyozás,sárbafekvés,kúrás,ilyesmi...
SZTEREPTÍPIA!! Külnönb WC van a Szigeten,mint az egyetemen,és néhány közintézményben,ahol SZARNAK rá,h épp ÖSSZEFOSVA büdösödik,és/vagy WC-papír napok óta nincs.Szigeten naponta többször takarítják a WC-tés soha nem voltam még olyanban,ahol ne lett vna WC-papír.Nemcsak kabinos illemhelyek vannak ám a Szigeten!Nem szipus-hajtógázszívó koszos punkokkal van tele a Sziget(ők a belvárost árasztják el EGÉSZ ÉVBEN),hanem ha vannak akkor azok a fluxos partidrogosok(akik vannak EGÉSZ ÉVBEN a nagyobb szórakozóhelyeken)és a hétvégi hobby-és-minden nap toló hippi füvesek.Ők is vannak mindenhol,szerte a városban,nyitott szemmel kell járni!SZTEREOTÍPIA+SZŰKLÁTOKÖRŰSÉG=DILETTANTIZMUS.

Ofélia . 2008.06.11. 21:34:05

A zajról és a lakóparkokrol.

Mia fene volt előbb a ferihegyi reptér vagy az utólag fillérekért megvett telek.

Aki ártérre építkezik/ olcsó telek/ annak ne sírjon a pofája, hogy építsünk neki gátat.

Építse fel magának Gát, támfal, zajfogó

metal 2008.06.11. 21:35:42

d.hardman: nálad biztos hogy igényesebbek.

euAgWzgmmtq7K 2008.06.11. 21:37:16

ja, ha pl a seggig lógó, lenőtt, zsíros hajban mérjük az igényességet, akkor biztosan

Desert 2008.06.11. 21:40:18

"Külnönb WC van a Szigeten,mint az egyetemen"

nem tudom te melyik egyetemre jársz, de mikor én a szigeten voltam néhány éve igen nehéz volt megkülönböztetni hol kezdődik és hol végződik a wc. És nem azért, mert a wc volt olyan tiszta, hanem az emberek éltek, fetrengtek akkora ganéban.

Ezzel persze még az ég világon semmi baj sincs, aki ott érzi jól magát az legyen ott. A baj az van, hogy sokan ki is jönnek onnan...

partychoke · http://roguesec.blog.hu 2008.06.11. 21:40:21

ne kezdjünk el zenei irányzatokról acsarkodni, és ezt a drogos-részeg-húgyossárbanbaszó-egymásraszarózást is fejezzük be, ha kérhetem, mindkettő primitív dolog, aminek biztos megven a maga primitív fóruma.

Gr 2008.06.11. 21:42:27

18 perc sétára lakok a szigettől, de az biztos, hogy bármelyik péntek/szombat este több befüvezett fiatalt látok a környező parkokban, mint a szigeten egy este alatt.
Jellemzően ezen a napokon hajnali 3-4-kor tuti felébredek egy kajak részeg csoportra, ami a lakásom előtti zöldben érzi jól magát.

6 db nap! Ez alatt az itteni vendéglátók (boltok, kocsmák, szállóhelyek) egy része megkeresi több hónapos bevételét (az ebből befizetett adóról nem is beszélve), iszonyatos pénzek az önkormányzatnak, a járulékos bevételekről nem is beszélve.

ofélia: Köszönöm a válaszod, a legnagyobb problémám az vele, hogy Te is elővetted a drogos kártyát :o) 5-6 évvel ezelőtt volt ez (a) (főleg az itteni) média legnagyobb sikere.
10 év alatt nem volt példa se nálam, se az ismerőseimnél arra, hogy a "sziget fíling" hatása alatt elnyomjunk akárcsak egy 'cigit'. Persze ez az én szubjektív tapasztalatom, de ennyi idő alatt még csak eladni sem akartak semmi bódító cuccot, persze a sört leszámítva.

Az óbudán áthaladó fesztiválozó közönség pedig abszolult normális, nem balhézós, nem randalírozó, hanem barátságos emberek tömörülése. (és pár évvel ezelőttre pedig fokozottan érvényes ez a megjegyzés.)
A kaszinós törénetre visszautalva pedig az a vicces, hogy ezek után nekem hiteltelenek ezek a szokványos szigetfikázások annak fényében, hogy Te vagy a harmadik ember, aki egyáltálán képben van az itteni történésekkel kapcsolatban.

Okos Géza: Aha! Egész jól képben vagy a mai szórakozóhelyekkel kapcsolatban, meg persze ennek tükrében a szigettel is... Vagy mindkettőre jársz, vagy semelyikre sem, és itt ki is bukott a hülyeséged.

metal 2008.06.11. 21:43:58

Már régóta jóval több a rövid hajú metálos, úgyhogy ez sem nyert.

partychoke · http://roguesec.blog.hu 2008.06.11. 21:44:03

azt meg már csak mellékesen jegyzem meg perillustris nyomán, hogy kis városkánk közlekedési nyomoráért nem feltétlen a szigetet kellene okolni, de ez már egy másik történet.

FRED 2008.06.11. 21:45:31

Már kezdtem rosszul érezni magam ,hogy elküldtem valakit a picsába, mert a saját hazáját szidta.
De most belenéztem a kommentekbe. pffffffff

Liberálisnak tartom magam, de ti nem vagytok azok . Sőt....
Csak egy vélemény van :sziget. Más nem számít, mások jogai nem számítanak. Mindenki más hülye .

Elmentek ti a jó kurva anyátokba. Főleg az a kis buzi szibarita , aki a gyerekeken röhögött, hogy nem tudnak aludni.

Marseilleben próbálnád meg ezt buzikám, a hivatalos szervek az örsig rugdosnának!

FRED 2008.06.11. 21:45:39

Már kezdtem rosszul érezni magam ,hogy elküldtem valakit a picsába, mert a saját hazáját szidta.
De most belenéztem a kommentekbe. pffffffff

Liberálisnak tartom magam, de ti nem vagytok azok . Sőt....
Csak egy vélemény van :sziget. Más nem számít, mások jogai nem számítanak. Mindenki más hülye .

Elmentek ti a jó kurva anyátokba. Főleg az a kis buzi szibarita , aki a gyerekeken röhögött, hogy nem tudnak aludni.

Marseilleben próbálnád meg ezt buzikám, a hivatalos szervek az örsig rugdosnának!

FayeFaye 2008.06.11. 21:46:54

Osszel Parizsban lattam egy sracot egy Szigetes poloban. Annyira meglepodtem, ra is kerdeztem, hogy tenyleg francia-e. Kiderult, mar ketszer volt, es visszaterne a barataival. Meg senkit nem lattam kulfoldon Budapest vagy I Love Goulash poloban. Viszont tenyleg jot tenne a szigetnek, ha nehany evente pihentetnek, mint Glastonburyt. Nem mintha barmelyik Budapest siralmasan keves parkja kozul sokkal jobb allapotban lenne.

múvemáccsó 2008.06.11. 21:48:42

én a Zp és a Rió mellett lakom.

mégsem hisztizek.

este ablak becsuk, cinetrip bekapcs.

ez hozzáállás kérdése, mint mindig.

baboca 2008.06.11. 21:49:48

van egy vicc, ami nagyon beszédes

új lakót vezeti végig a poklon az ördög.
3 üst mellett mennek el.
Az első üst előtt egy csomó fegyveres áll. A második üstöt egy fegyveres őrzi. A harmadik előtt senki. Az új lakó rákérdez, hogy ez miért van így, mire az ördög magyarázni kezdi:
Az eső üstben amcsik vannak, folyamatosan másznak ki, ezért van szükség a sok fegyveresre, hogy megállítsák őket.
A második üstben a németek vannak. Ők időről-időre kiemelnek egy vkit, de ekkor jön képbe az a katona. Lelövi.
Na de a harmadik üst előtt senki sem áll?-veti közbe az új lakó.
A harmadik üstben magyarok vannak feleli az ördög, Az üstöt nem kell hogy őrizze senki, mivel mihelyst vmelyikük menekülni próbálna a többi visszahúzza...

Kb ez leírja a mostani vitát (és még sok mást is...)

Egyébként aki arról beszél, hogy a szigeten drogosok, iszákosok járnak csupán az sohasem volt még kinn. Én 16 évesen mentem ki, szigorúan bátyói felügyelet alatt, de olyan pozitív benyomást tett a Sziget, hogy négy éven át kijártam egy-egy hétre:) (manapság már annyira nem vonzz, ,ár csupán egy-egy napra járok ki) És akár hiszitek akár nem, Én nem vagyok iszákos, nem drogozok stb.
Jah, és az unokatestvéreim, akik pedig külföldiek imádják, és szinte minden évben eljönnek a Szigetre. Jah, és nemcsak oda! Sőt mindkét uncsitesóm ide szeretne jönni hosszabb időre is, egyikük egy szemesztert tanulna majd itt, másikuk pedig orvosi gyakorlatát szeretné itt tölteni. ráadásul rengeteg barátjukat is hozzák, akikkel megismertetik Budapestet is, mikor itt vannak. Igazi tahó külföldiek mi....

jenoke 2008.06.11. 21:51:00

Mi lenne ha nem lenne sziget?

Kis hiszti lenne, egymásra mutogatna a Tarlós, a Derce, a Demszky meg a Gerendai.. aztan biztosan összevissza perelgetnék egymást.

Mi lenne ha nem lenne Sziget?

Lenne más, friss, újabb.
Minden fesztiválnak van egy élethossza általában 15-20év.
Fesztiválok születnek és elmúlnak.

Mi lenne ha nem lenne Sziget?

Angliában nem egy darab fesztivál van.. hanem vagy 100 és mind jól elvan. Egyik sem kelt maga körül politikai hisztériát csak azért hogy beszéljenek róla. Minden évben eljátszódik egy hasonló jelenet...néha belép egy-egy újabb statiszta, aztán megy minden tovább.

Mi lenne ha nem lenne Sziget?

Felépülne az a rakpart végre mert kurva sokba került. A szervezőknek hónapok óta tudniuk kellett az építkezésről, sőt évek óta mert pl. tavaly is szó volt arról hogy az építkezés miatt gondok lehetnek.. Miért pont most derült ez ki.. Lehetett volna július vegen is.a Sziget. senkit nem zavart volna..

Mi lenne ha nem lenne Sziget?

Lenne egy csomó csalódott és boldog ember. ki-ki vérmérséklete szerint megítélheti hova tartozik.

metal 2008.06.11. 21:57:56

FayeFaye: én meg a tavalyi Szigeten találkoztam két fülig koszos, beszívott francia rasztával (mindkettő csávó), akik elmagyarázták hogy ők szabadelvűek és ezt demonstrálván gusztustalanul lesmárolták egymást. Továbbhaladtam gyorsan, és közben elgondolkoztam azon, hogy sajnálnám-e ha megszűnne a Sziget. Eddig egyetlen ok van, amiért jó lenne idén is Sziget és ez az Iron Maiden.

FayeFaye 2008.06.11. 22:07:03

metal, halal komolyan mint elfogadhato 'ervnet' vonultatod fel a a homophobiat?

Gr 2008.06.11. 22:08:20

"azt ne felejtsd el, hogy '93-ban azért még messze nem ilyen felszereléssel, ennyi embernek szervezték a szigetet"

Igazad van! 93 ban nem volt ekkora technika az árnyékolás terén, most egy koncerthelyszíntől (leszámítva a nagyszínpadot) 30-40 méterre már nem lehet hallani a zenét, ha nem hiszed gyere ki és tapasztald meg.

"a sziget nem nőtte ki magát csak a hiszti amit körülötte csapnak"

Mivel korlátozott számú ember kap jegyet egy adott napra, így elég nehéz lenne cáfolni ezt az állítást. :o)

Desert: Pedig van a szigeten angol wc is, amit óránként takarítanak, jó, az is igaz,hogy itt akár 15 percet is sorba kell állni.

hot little bitch 2008.06.11. 22:13:09

FRED!

Mi az hogy csak egy vélemény van? Leírhatod te is, meg én is. Leírjuk az érveinket, aztán mérlegelünk. Szerinted megengedhetetlen, hogy gyerekes családok 1 hétig szenvednek. Szerintem is az. A baj csak azzal van, hogy már írt ide be 50 éves családos is, hogy semmi baja az egésszel, írt be olyan is akinek baja van vele. Hogy lehet ez? Az egyik füldugót rak a gyereke fülébe? Nem hiszem. Egyszerűen csak, van olyan hogy valaki laza, meg intelligens és nem egy frusztrált kisember, akit megüt a guta, ha más jól érzi magát.

Én az ilyen embereket és - hőbörögj nyugodtan - a családjukat SEM sajnálom, szenvedjenek 1 hetet, maguknak csinálják a fesztivált, magukat hergelik, ahelyett hogy hozzábújnának az asszonyhoz, meginnának egy finom üveg bort, társasoznának a gyerkőcökkel, inkább anyáznak, elverik az asszonyt frusztráltságukban, kiosztanak a gyereknek 3 körmöst és mindezt miért? "Mert a büdös rohadt drogos hippi-horda itt hangoskodik és az ember már a szavát sem érti!" Hát ne haragudj, ha van aki meg tudja ezt élni normálisan, akkor ők is igyekezhetnének, nem hiszem el, hogy olyan elviselhetetlen ez a 7 nap.

Viszont mi van vele szemben?
Járd körbe a sziget körüli boltosokat, kocsmárosokat, vendéglőket. Kérdezd meg a taxisokat - najó itt a city a nyerőmanó. Kérdezd meg a BKV-t (!!!) mennyit kaszál naponta a jegyekkel közlekedőkön?
E fenti bevételek végső soron adó formájában - bár ez itt most ugye szarhalom kishazánk, ahol ezt a szót nem szeretjük - téged is gazdagít (ana, ha aztán nem lopná el ez meg az az érdekcsoport, politikus).

És akkor nem beszéltünk arról, amit már sokan írnak, hogy mi csomó külföldinek VALÓBAN pusztán ezért jelenünk meg a térképen. Mi másért jelennénk meg? Mit tudunk mi? Követdobálni, összebaszni a saját fővárosunkat, meg hőbörögni mint egy csürhe. De NEM! Tudunk mást is. Mert van ilyenünk is és szerintem ha ezek az emberek majd felnőnek, megöregszenek, akkor mesélni fogják a gyerekeiknek, milyen jó hely az a Magyarország. Micsoda élmény volt, mekkora buli. És ez megfizethetetlen. Ezt nem tudod elérni fizetett TV-hírdetéssel, meg az agyonrágott gulash-soup-pal, meg csárda-feelinggel. Kell egy új arcot is mutatni, ami modern, laza, megkapó. Ha ebbe beletartozik - szükségszerűen - a drogfogyasztás és a züllés engem nem érdekel, mert annál sokkalta többet nyerünk vele, szerintem, felkerülünk a térképre. A magyarok nevetséges kényszerképzete, hogy mindenki tisztában van velünk, a komor történelmünkkel - amiből más népeknek talán még komorabb van - stb, stb. Ez nem így van. Ez egy álomkép, amit ideje lenne elengedni és tenni azért, hogy valóban megtudják, hogy van itt egy kis ország, amit nem csak frusztrált faszok laknak, hanem normális, nyitott, laza emberek.

Ha válaszolsz, kérlek próbálj érvelni, vagy elmagyarázni nekem, hogy miből fakadnak az indulataid, mert szemmel láthatóan elég távol vagyunk egymástól, mégsem hiszem, hogy az ordibálásoddal bármit változtatnál ezen a helyzeten... Igérem megpróbálom majd megérteni amit írsz.

dög: hát szerintem az a bajuk, hogy a sziget felépítéséhez igen erősen szükség van a rakpartra. de talán tévedek, viszont akkor tényleg teljesen értelmetlen ez a hír :)

Anyádat: ideje menni aludni kisöreg, most a nagyok beszélgetnek itt. Megmostad már a fogad? pusz a buksira, de mostmár tűnés te kis huncut mert seggbecsíp a fogtündér!

Gr 2008.06.11. 22:15:32

Kedves Metal!

Kérlek mondj egyetlen egy fesztivált, koncertet ( metál/rock/alter -t) amiről szeretnél tőlem egy olyan beszámolót, ami alapján be lehetne szüntetni. A Tiédnél tuti 'jobb' tapasztalatokról tudnék beszámolni.

Két francia köcsög lesmárolta egymást?!? "TILTSÁKBE", hülye vagy :o)

Madnezz 2008.06.11. 22:16:09

Szvsz. itt csak egy adásvételből próbálnak lecsípni maguknak tolvaj politikusok. Nem véletlen az időzítés.... szégyenletes dolog, de ilyenek ezek mind.

Gr 2008.06.11. 22:18:31

hot little bitch: mintha csak az én hsz-eimből ollóztad volna össze, amúgy teljesen igazunk van :o)))

Gr 2008.06.11. 22:24:06

na jó, a második fele nem az enyém, de egyet értünk

morpho 2008.06.11. 22:30:41

Azért azt megnézném,hogy mi lenne akkor,ha Búsba Lázs bátyó tényleg megfúrja a bullert.A már aláírt szerződések kötbérét gondolom a kerület állja.Valamint gondolom kifizetik azt a 2 milliárdot is,amit bevételkiesés címen fog követelni az önkormányzattól a rendező cég.Akkor meg az is csengethet,aki itt fikázza a Szigetet a zaj miatt és akkor kurvajól jár mindenki. Bús úr persze ezt nem meri megcsinálni,mert ő sem hülye teljesen,de most politikai uborkaszezon lesz,és hát a marketing,az marketing.

kanbatu 2008.06.11. 22:42:03

Desert, a beírásodból két dolog világos. Az egyik az, hogy nem voltál még a Szigeten. Tényleg össze van hugyozva sok helyen, mert nem fér el mindenhova elég vécé, de az emberek az erdőbe hugyoznak, legalábbis a fák alá, a közösségi terekre nem. A másik az, hogy tényleg irigykedsz, még ha távolról is.

jenoke 2008.06.11. 22:50:49

Ezt most komolyan gondoltad??? :

"Mert van ilyenünk is és szerintem ha ezek az emberek majd felnőnek, megöregszenek, akkor mesélni fogják a gyerekeiknek, milyen jó hely az a Magyarország. Micsoda élmény volt, mekkora buli. És ez megfizethetetlen. Ezt nem tudod elérni fizetett TV-hírdetéssel, meg az agyonrágott gulash-soup-pal, meg csárda-feelinggel. Kell egy új arcot is mutatni, ami modern, laza, megkapó. Ha ebbe beletartozik - szükségszerűen - a drogfogyasztás és a züllés engem nem érdekel, mert annál sokkalta többet nyerünk vele, szerintem, felkerülünk a térképre."

Szerinted ez van csak ebből az országból a Sziget..??
Egy 15 éves fesztiválról ezt tudod írni.. "Kell egy új arcot is mutatni, ami modern, laza, megkapó" ezt tényleg komolyan gondoltad vagy ez valami PR duma..?

lápi lidérc 2008.06.11. 23:16:41

Kangörény_ 2008.06.11. 18:55:31
Aki elmegy nyaralni, nem kelt 120 decibeles zajt. A Sziget meg igen. Ez azért nem kis különbség.
Írtál egy kulcsmondatot: tudják, nekik is hasznos, ha a turista ott szórja a pénzét.

Igen, az. Viszont az általad felsorolt rendezvényekből a környéken lakók egy büdös buznyák hasznot nem látnak, Szigettől a Red Bull Air Race-ig - viszont utóbbi miatt 3 hétre lezárják az amúgy is szűk rakpartot, és nem lehet miatta közlekedni - mikor is? Ja, pont, amikor a Sziget miatt amúgy is kurva nagy lenne a forgalom.
Ha az emelvényépítést nem tudják megoldani 1 azaz egy nap alatt, akkor nincs Air Race, lehet elhúzni Piripócsra, és ott repkedni, ahol nem zavar senkit; ha megnézed, a többi ilyen versenyt a világon NEM városközpontban rendezik, hanem kint a picsában, lakatlan területen vagy tengeröböl fölött.

Egyébként meg Gerendai is sírt éppen, hogy végeztek egy felmérést, és a magyar fiatalok szerint kurva drága a Sziget, és hogy a magyar fiatalok szerint ők szarnak a magyar fiatalokra, és a külföldieknek szervezik a Szigetet, és hogy ez neki mennyire rosszul esik.

Hát Karcsi, baszd meg, egyszer nézz körül a Szigeten, nézd meg az árakat a városiakhoz viszonyítva (kaja-pia), nézd meg, mennyi volt az infláció az utóbbi 10 évben, és mennyit emelkedtek ehhez képest a Sziget-jegyárak (másodvonalbeli "sztárokért"), meg nézd meg, hány külföldi van és hány magyar, aztán majd megérted.
Amúgy meg essen is rosszul, mert kurvára igaz.

daito 2008.06.11. 18:27:25
Neked ugye volt egy kerti partira 26 milliód 1993-ban?
Mennyi is lenne az ma, csak banki kamatokkal? Félmilliárd?
Egyébként a Szigeten nem is volna szabad az 1994-esnél nagyobb rendezvényt tartani (kb. napi 15 ezer ember).

csege 2008.06.11. 18:26:36
A ZP körül nincsenek lakóházak. Egyetemi épületek vannak. És 10-kor vége a koncertnek. Szigorúan.

Egyébként meg arról van szó, hogy a fővárosnak kellene 2 héttel később kezdenie a rakpartlezárást, ami egy több mint 1 éves munkánál tényleg nem oszt, nem szoroz. Viszont a III. kerületben abban az időben van a Red Bull Air Race (nem járható miatta a felső rakpart 3 hétig), a Sziget meg lenne ez a rakpartfelbontás (ami az alsó rakpartot tenné járhatatlanná). Ha a III. kerületben laknál, te sem szeretnéd, mert 2 óráig tartana bejutni a belvárosi munkahelyedre, meg utána haza (tömegközlekedéssel, mivel a busz és villamos sem tud közlekedni - máshogy meg még jóval tovább).

Szóval itt egyértelműen Demszky a fasz.

lápi lidérc 2008.06.11. 23:18:39

quador 2008.06.11. 18:40:55
"Tenyleg olyan marha nehez becsukni az ablakot ejszakara?"

Laktál te panelban nyáron, hülyegyerek? Nyitott ablaknál is 30 fok van, csukott ablaknál meg 50.

partychoke · http://roguesec.blog.hu 2008.06.11. 23:35:38

jenoke
gondold át mégegyszer, valamit félreértettél.
nagyon sok külföldi embernek igenis ez van csak ebből az országból, meg Puskás Ferenc, isten nyugosztalja, miért lenne több? aztán majd ha eljönnek ide a Sziget miatt, talán több is megmarad.
a 15 éves fesztivál folyamatosan megújul, a csárda-gulyás-huszár-pusztaromantikánál, amit annyira nyomatnak az okos hazafias emberek, pedig 15 éve is újabb volt.

lápi lidérc 2008.06.11. 23:54:22

aliem 2008.06.11. 19:11:58
"Többen vagytok ? Ugye nem ( óbudán összesen 135 ezer ember él a szigetre meg ugye 350 ezren járnak) . "

Jó kis demagóg duma. Egyrészt a Szigeten még sosem voltak 350 ezren, másrészt ez úgy jön ki, hogy aki 7 napos bérletet vesz, az 7 embernek számít, szóval az a 350 ezer is valójában csak 50 ezer (vagy Óbudán ilyen alapon 135 ezer x 7 = 945 ezer ember lakik, ha egész évet nézem, akkor meg 49 millió 245 ezer. Bármelyik sokkal több, mint a 350 ezer).

"Ugye minden ember szabadsága adig terjed amíg a másikét nem korlátozza. A szigetlakóké is meg az ott lakoké is."
Így igaz. Viszont a szigetesek korlátozzák az ott lakók alváshoz való szabadságjogát, szóval máris adtál egy okot a bezárásra. Ahhoz ugyanis nekik sokkal inkább joguk van, mint a szigeteseknek a dorbézoláshoz (magasabb szintű jog a nyugalomhoz való jog, mint a szórakozáshoz való, pláne a lakóhelyen való nyugalom kontra nem lakóhelyen való dorbézolás).

partychoke · roguesec.blog.hu 2008.06.11. 19:14:03
"a sziget viszont hosszútávon _minden_ magyarnak jó"
Ez szimplán alaptalan hazugság.

Wogew Wabbit 2008.06.11. 19:14:18
"Nemrég rendezték meg a London maratont."
Az egy nap, seggfej. Illetve annyi sem, pár óra. Tudod, hány ilyen van Budapesten egy évben?

Eloth 2008.06.11. 19:53:37
"Ha pofánrugdos pár rendőr ok nélkül az se zavarna, mert ez volt az élet rendje "pár" évig?"
Mikor? Én ugyanis leéltem nem keveset a szocializmusban, életem leglázadóbb éveit is, olykor akár még ok is lett volna arra, hogy rugdosson a rendőr - mégsem tette egy sem, soha. Igazoltatni igazoltattak sokszor, bevittek sokszor a semmiért (pl. parkban italozás) (a mai Meridiem szálló helyén volt akkor még a BRFK, a közelben a Tolnay utcai kerületi RFK - mindkettőt egész jól ismertem belülről, legalábbis egy részüket) , aztán kiengedtek.

morpho 2008.06.11. 20:50:49
"'93 óta redezik meg.1999-ben voltak először sátrakban a színpadok.6 évig senkit nem zavart a zaj?"
De, már 1997-ben nagy balhék voltak a zaj miatt, 1998-at még valahogy kihúzta, aztán 1999-ben már csak úgy kapott engedélyt, hogy hozták a sátrakat.
1997 előtt meg nagyon kis színpadok voltak, nagyon kis hangerővel (annyira kicsivel, hogy volt, amelyik színpad mellett elmentünk 1994-ben kb. 200 m-re úgy, hogy nem vettük észre, pedig azt a koncertet - Másfél - kerestük), és napi talán 15-20 ezer emberrel, és nem volt pl. technodiszkó meg egyéb óriási hangerővel nyomó diszkósátor (jó példa volt 2005-ben (azt hiszem), amikor odamentek a hangerőmérők a Fiksz-Civil rádió közös sátrához, ami előtt épp ültünk, hogy húzzák le a hengerőt, kintről bemérték, hogy ők hangosak. Elvittem a mérőembert a közeli erdősáv széléhez, hogy hallgassa meg, hallja-e a rádió sátrát (2x25W hangfal :-). Nem? És mi az, amit hall? Ja, hogy mögötte ezerrel dübörög a Siemens színpad... Igaz, egy irányba estek.

(1993-at ne is számoljuk, 2 színpad volt, és talán 25 ezer ember egész héten összesen, azaz napi kb. 3500 - de szép is volt... Nem is túrták fel a Szigetet, mint mostanában...)

Szibarita 2008.06.11. 23:57:07

lapi liderc

Konkret hulyeseget beszelsz, rendeznek londonban is repkedos redbull-versenyt, tobbek kozt. Azonkivul Isztanbul ugrik meg be hirtelen, meg San Francisco.

Bamulatos, ahogy mindenki meg tudja magyarazni, hogy miert pont neki nem kell turelmesnek lennie, mondhatni egesz lenyugozo az a szellemi teljesitmeny, ahogy a letetek meghatarozza a tudatotokat.

jenoke 2008.06.12. 00:11:16

Ez olyan szép... " mögötte ezerrel dübörög a Siemens színpad" ez minden marketinges álma.. : )

lápi lidérc 2008.06.12. 00:36:18

Tééé 2008.06.11. 20:55:21
"A pontos információ az, hogy rengeteg pénzt adnak a kerületnek felújításra.(több száz mill.)"
A több tízmilliós vesztségből, mi? Ne röhögtess. Sajnos, nem adnak egy kanyit sem.

Gr 2008.06.11. 20:56:33
"Komolyan mondom ,hogy vissza fogjuk sírni a régi szép szigetes időket."
Én már most visszasírom őket. Az 1997 előtti éveket, amikor még normális közönség járt ki, akiknek eredetileg a Szigetet 1993-ban kitalálták.

Ja igen, a kedves külföldiekről meg annyit, hogy két éve egy étkezősátor tulaja párszor pofán vert egy francia csávót. Odamentünk megkérdezni, hogy mégis hogy gondolja ezt. Aztán mutatta, hogy a csávó lehugyozta a sátrat - mert lusta volt elmenni a vécéig.
Hát ilyen külföldi vendégekre szerintem semmi szükség - ezt ugyanis otthon nem csinálná meg. Itt megpróbálta - megérdemelte, amit kapott.

Perillustris · cmtv.freeblog.hu/ 2008.06.11. 21:03:06
"Néha felül kell emelkednünk önző érdekünkön."
Na ja, remélem, akkor is ezt mondod, amikor egy hét nem alvás után valamit elbaszol a munkahelyeden a kialvatlanság miatt, és kirúgnak a munkahelyedről.

morpho 2008.06.11. 21:18:10
"Tévedés!!!!!!!! 1993-ban sokkal hangosabb volt mint mostanság."
Bru-ha-ha-ha-ha...
Hát a gondolkodás neked sem az erősséged, öcsém!

metal 2008.06.11. 21:27:36
Igen, a metálos-alteros (piás-füves :-) ellentét már évtizedekkel ezelőtt is megvolt, és mindegyik lenézte a másikat :-)
Amikor én voltam igen fiatal, akkor még nem, akkor mindenki ivott is, meg ha hozzájutott, füvezett is. Igaz, akkor még nem volt metálos, alteros, punk meg a franc tudja, max. csöves (ma: rocker) meg digó (diszkóba járó), kicsit később jött még ezekhez a popper (Hungária-rajongó).

ofélia 2008.06.11. 21:34:05
"A zajról és a lakóparkokrol."
Alapvető tévedésben vagy.

Gr 2008.06.11. 21:42:27
"bármelyik péntek/szombat este több befüvezett fiatalt látok a környező parkokban, mint a szigeten egy este alatt."
Mert nem ismered fel őket. Dobj be egy kis LSD-t, attó látod, ki mit "fogyasztott". Meg fogsz lepődni :-)

"6 db nap! Ez alatt az itteni vendéglátók (boltok, kocsmák, szállóhelyek) egy része megkeresi több hónapos bevételét."
Miért, egy szállóhely 20-30 személynek ad ki egy ágyat? Vagy hogyan tesz szert több hónapos bevételre?
A vendéglátók, kocsmák meg sehogy, mert mindenki a Szigeten iszik.

baboca 2008.06.11. 21:49:48
Hát, viccet mesélni azt nem tudsz. De legalább megjegyezni nem ártott volna.

"Egyébként aki arról beszél, hogy a szigeten drogosok, iszákosok járnak csupán az sohasem volt még kinn."
Én mondjuk mióta van Sziget, mindig voltam, és igazad van, valóban van kb. 10%, aki nem füvezik, és 1%, aki nem is iszik. :-)

"ráadásul rengeteg barátjukat is hozzák"
Na ja, valamikor a 40-es években Hitler is rengeteg barátját vitte el a Szovjetunióba, köztük nem kevés magyar barátját is.
Aztán a szovjetek is viszonozták a látogatást. Mind Berlinben, mind Budapesten maradtak vagy 45 évig.

jenoke 2008.06.11. 21:51:00
"Angliában nem egy darab fesztivál van."
Elárulok egy titkot, de aztán psszt!: Magyarországon sem...

morpho 2008.06.11. 22:30:41
"A már aláírt szerződések kötbérét gondolom a kerület állja.Valamint gondolom kifizetik azt a 2 milliárdot is,amit bevételkiesés címen fog követelni az önkormányzattól a rendező cég."

Nem hiszem, hogy kötelező lenne egy kerületnek engedélyt adnia az engedélyköteles építményekre. Aki az engedély megléte nélkül köt szerződéseket, az bizony saját maga vállalja ezért a felelősséget. Az anyagit is. Közepes ügyvéd is simán nyerné a pert a Sziget Kft. ellen, ha az indítana ilyet.

kanbatu 2008.06.11. 22:42:03
"az emberek az erdőbe hugyoznak, legalábbis a fák alá, a közösségi terekre nem"
Aki meg igen, az igen. Nem kevesen.

partychoke · http://roguesec.blog.hu 2008.06.12. 00:46:12

jaj, te lúdvérc, hát mindenhol kísérted az embert. az én értelmezésemben, ha felkerül egy ország a térképre, az jó a tagjainak. mindegyiknek. tudom, tudom, nincs olyan, hogy mindenki, mindegyik, legjobb, legszarabb. nekem is pár százalék költői túlzással jött ki. ne hazudtolj meg, kérlek, és ne káromkodj alaptalanul, ezt a stílust a magyarinfón már megszoktam, erről a blogról viszont eddig hiányzott(hát igen, valamit valamiért, ugye, a hírnévnek ára van). csodálkozom, hogy nem akadtál még ki senkinek a helyesírásásán, az a te szinted. ha tudsz értelmesen vitázni, tedd meg, az előrevisz, ha nem, urambocsá', húzz el a sunyiba.

akkor lássunk az értelmesebb érveidre néhány választ:

-ha a sziget a környező területeken 120 decibeles zajt keltene, molotov-koktéllal próbálnák betiltani, nem hivatali odahatással.

-ezt a közvetlen haszon dolgot sokan elmagyarázták már, értsd hát meg végre. azt is kifejtettük többen, hogy azért elkélne egy gesztus a környéken élők felé.

-az árakról is volt már szó itt, ilyen ez a büdös kapitalizmus. hogy mi hányad vonalbeli, arról nem érdemes vitatkozni, ízlés dolga, van aki kifizeti értük a jegyet.

-a kerti parti egyszerű szófordulat volt, félreértetted.
hogy mekkora fesztivált szabad tartani, arról folyik ez az eszmecsere, és eddig ellenérvként kevés értelmes hangzott el, amelyekre létezik a betiltáson kívüli megoldás.

-ezen a hányan vannak dumán kár filózni, kár is volt felhozni, aliem, nem is ismerek pontos adatokat erre vonatkozólag, csak annyit, hogy látogatottabb napokon vannak 60e-nél többen, szal az egész szigeten csak megfordulnak több, mint 100e-n. azt pedig végképp nem tudom megbecsülni, hogy hány embernek okoz kényelmetlenséget, de nem is fogok most utánanézni, nem ez a lényeg.

-a szabadságkorlátozásról, a mások jogairól szólt itt végig a diskurzus, lehet, hogy kissé más szavakkal, de ha újraolvasod, szerintem megérted, nem írom le mégegyszer.

-a következő két pontodra már reagáltam.

-ez a pofánrugdosás eleve rossz érv volt, helytelen párhuzam, már akartam is írni, a válaszod pedig nem is tartozik ide.

-nem vagyok nagyon régi szigetes, mostanság meg egyáltalán semilyen, úgyhogy a sokévvel ezelőtti fesztekről nem tudok nyilatkozni, de ez sem lényeges.

huh. de értelmetlen volt megírni ezt a kommentet.

partychoke · http://roguesec.blog.hu 2008.06.12. 00:48:01

a francba, erre megint itt egy, na ezt már nem nyálazom végig, az előző kommentem első felét fontold meg, és tégy úgy, aztán viszlát reggel.

lápi lidérc 2008.06.12. 02:02:07

partychoke · roguesec.blog.hu 2008.06.12. 00:46:12
"-ezt a közvetlen haszon dolgot sokan elmagyarázták már"

Akkor kicsit számolj utána, mennyit kellene költeni ezeknek a külföldieknek fejenként, hogy valóban (az adókból, azaz az állam és nem a szállodák-kocsmák-miegyebek) zsebébe valóban milliárdok folyjanak be.
Nosza. Hamar rá fogsz jönni, hogy ez mekkora hülye állítás.

Ahogy a többi címszavas bebrekegésed is. Vagy fejtsd ki, vagy hallgass.

BZL 2008.06.12. 07:03:14

"De csak ismételni tudom magam: tessék zajszigetelt épületbe vonulni az ilyen ricsajjal vagy ki a puszta közepibe"

Tessék zajszigetelni az ablakot ha zavar a ricsaj, vagy lehet vonulni lakni a puszta közepibe, ott csend van.
Senki nem kényszerített rá hogy a főváros közepén vegyél lakást (te szegény), és élvezd a nagyváros összes előnyét.
Ha nem tűnt volna fel, Budapest nem óriásfalu, vagy egy kétmilliós üdülőtelelep.

Egy világvároshoz jópár dolog hozzátartozik ami pár embert zavar, elég érdekes lenne ha minden ilyet betiltanának.

Már évek óta hangszigetelt sátrakat használnak esténként, "decibelmérőkkel osonnak", nem a zajszinttől nem tudnak ezek az emberek aludni, hanem a saját indulataiktól.
Fekszenek az ágyukban, hallják halkan a zenét és arra gondolnak: ez a sok kis köcsög szórakozik én meg holnap dolgozok. Rohadjanak meg! Ettől persze hogy felébrednek, aztán másnap tiltakoznak minden fórumon, hogy a Sziget "kibírhatatlanul hangos".

imperial 2008.06.12. 09:12:31

Régebben azért volt jó a Sziget, mert olyan metál-rock buli volt, ahol nem lehetett látni a köcsög bekokainozott tekknós-dizsis-trendi divatmajmokat. Most meg szinte csak ezeket látni. A jelenlegi Szigetért nem kár és ehhez semmi köze a zajnak, a rakpartnak, meg a többi hülye kifogásnak.

quador 2008.06.12. 10:21:23

Mokas azt olvasni, hogy az a baj a Szigettel, hogy penzorientalt. Mindezt budapestiektol, a lehuzo varos No.1-bol. Vicces.

Ugy latszik mindenki a "gazdag maszek vagyok Kadar alatt" eleterzesre vagyik.

jenoke 2008.06.12. 11:12:46

quador:

Az amit és ahogyan a Sziget kft csinal az alvállalkozóival és a környzetével 15 éve az hasonlít inkább egy lángossütő plázalánc
működtetéséhez....
Konkrétan a Gerendai az aki úgy viselkedik mint a gazdag maszek lángossütő.. ha nem vetted volna észre..

daito 2008.06.12. 12:32:36

lidérc

"Neked ugye volt egy kerti partira 26 milliód 1993-ban?"

Nem volt, én már akkor is fesztivált szerveztem, mint Te. :)

"Mennyi is lenne az ma, csak banki kamatokkal? Félmilliárd?"

Most attól függ, hogy mire vagy kíváncsi. Ha azt a 25-30 milliót beteszed bankba, esetleg befekteted másba (ép, ingatlan, luxuscikk, akármi), esetleg jelenérték számítást kívánsz végezni, vagy csak az akkori pénz mai (vásárló)értékére vagy kíváncsi.
Egyébként arra próbáltam utalni, hogy egy "viszonylag" olcsó ötletből milyen üzletet csináltak. OK? De nyugodtan kössél bele. :)

"Egyébként a Szigeten nem is volna szabad az 1994-esnél nagyobb rendezvényt tartani (kb. napi 15 ezer ember)."

Ez már ízlés kérdése.


Ellenben, néhány hozzászóláshoz vélemény.

Megértem a Sziget-ellenzők véleményét is; csak tegyünk hozzá néhány dolgot. Az, hogy a kerítésen kívül drogos-piás-másnapos haddal találkozik az ember, az egy mellékterméke a fesztiválnak, és ennek kezelése nem kizárólag ám a Sziget feladata/érdeke.
Tehát, amikor tudjuk, hogy jön oda párszázer plusz ember mulatni, pénzt költeni, neadja isten berúgni, füvezni: akkor oda érdemes jelentősen több: rendőrt, mentőst, takarítót, közterületfelügyelőt, közlekedési eszközt, BKV jegyárust, stb-t "telepíteni".
Azt gondolom, hogyha arra fel tudjuk használni a rendőrséget, hogy 300 zászlós tüntetőt őrizgessen heteken át kordonnal körülvéve, akkor másra is lehet.

Sajnos itt van a különbség egy profitorientált, elsősorban üzleti és kultúrális szempontok szerint lebonyolított rendezvény és az állami rendszer módszertana között. A kedves államnak, fővárosnak, kerületnek fel kellene fognia egy ilyen rendezvénynek a PR értékét; ez az, ami csak évek alatt alakul ki. Az, hogy a szórakozó külföldiek is azt látják, hogy a magyarok kedvesek, profik, lelkesek, tiszták, stb-stb. Itt mindenki üvölti a szervezőket, inkalosokat, a helyi lakosokat, panelprolikat szidja-üvölti-emlegeti. De a történet még számos más szereplővel bír, a gond az, hogy maga a rendezvény 5-6-7 napos, tehát ennyiszer 24 óra, míg ezen nem emlegett szereplők jó esetben napi 12 órában elérhetők.

Mert itt számos olyan dolgot említenek a kedves kommentelők, amelyek a Sziget területén kívül esnek.

S ez a dolog igaz fordítva is, a kedves állami és egyéb szervezetek akkor ott álljanak rendelkezésre 24 órában úgy is, hogy a lakóknak is jó legyen.

De itt még mindig ott tartunk, hogy mérjük a zajt, mert az minden probléma fokmérője, meg a lezárt rakpart; és az, hogy ki mekkora és milyen támogatást kap.

Azt tessék megérteni, hogy aki oda kimegy: az legalább 3-4 órára kimegy, de akár napokra, egész hétre. Ez nem olyan dolog, hogy körbefut a múzeumban, megnézi, hogy nyeri meg Schumacher a futamot; felül a lovaskocsira és mennek 1 órát; megnéz a Balatont, az Operát; aztán szépen hazamegy a szállodába.
S ez igaz fordítva is; tehát a helyi lakosságnak annyira nem érdeke, hogy ott legyen plusz 200 ezer ember; lévén nekik minimális infrastruktúrális, pénzügyi előnyük van a dologgal kapcsolatban.

Már elnézést, de az a (szigorúan magán) véleményem, hogy itt a kedves állami szféra (minisztérium, önkormányzat, állami szerv, stb.) hanyagolt el dolgokat az évek során. Évek óta kimegy oda sokezer ember, évek óta van zaj, por, tömeg, ilyen-olyan probléma.
Év 300 napjában nagy ívben sz*rik erre mindenki, aztán hirtelen előtte, közben és utána szinte mindig ugyanaz a k*k* lebeg a vízen. És évek óta megy rajta a vergődés. Erőlködünk nemzeti vágtával, redbull-lal, mindenféle ötlettel, hogy "hagyományt" teremtsünk, de az évek óta adott, népszerű rendezvények problémáit képtelenek vagyunk kezelni.

Ott a tüzijáték, az a vihar dolog miatti pánik nem volt véletlen; de idén is menjen ki a kedves ember a Hungaroringre, van rá 100 forintom, hogy a kerítést, kapukat, korlátokat idén sem tudják lefesteni. Meg majd mehetnek a kedves átlag userek a fullra tömött buszokkal, aztán álldogálhatnak rajta 2 órát a dugóban és a 35 fokban.

Kéremszépen, a mi országunkban az nem fér bele a működésbe, hogy ha van idén egy probléma, akkor jövőre már készüljünk rá előre, esetleg kijavítsuk, stb.
S itt az a szokásos állami-politikusi nézőpont, hozzáállás az egyik ok. Egyik ad pénzt, csak mert, de már nem vár el bizonyos minőségi dolgokat; másik meg olyan dolgokba köt bele, csakazértis, amelyek marhaságok.

Tessék már kicsit félretenni ezt a liberális-konzervatív, szegény-gazdag, balos-jobbos, proli-gazdaggyerek szempontokat és sztereotípiákat.

Ez profizmus és amatőrizmus, szervezés és munka kérdése. Legalábbis a problémák 85%-ban.

jenoke 2008.06.12. 12:48:06

Daito:
"Ez profizmus és amatőrizmus, szervezés és munka kérdése. Legalábbis a problémák 85%-ban."

Akkor mégiscsak igazam volt... : )

A Gerendai baszta el az időpontot.. most viszont a Tarlós Pisti (károlyunk esküvői tanuja) segítségével ráfogják a saját balfszságukat most a Demszkyre...
Jól van védjük meg az überprofi Gerendait mert elbaszta a szervezést..

Elkurta ennyi... de ezt mindig másra fogja kenni.

aliem 2008.06.12. 14:24:09

lápi lidérc!

A demagóg te vagy, mert nem akarod érteni amit az ember ír.
De nyugi óbuda 135 ezer emberéből kb 100 ezer békásmegyeren él ott nem hallani a zajt. Még legalább 20.000 mesze lakik a szigetől ugyohy marad 15.000 ember szemben az ötvenezerrel ja és hát persze minusz az akit nem zavar ... A végén még kiderül hogy alig vannak páran akik a szájukat járatják...

daito 2008.06.12. 15:45:15

Okés, azt nem vitatom, hogy elk*rás van mögötötte, csak erre nem a lenapalmozás a megoldás. :)

jenoke 2008.06.12. 22:24:35

Bocs.. felhúztam magam.. de akkor is balfaszkodás az egész.
süti beállítások módosítása